IFFR 2019: drie tips voor zondag 27 januari

Neo-noir uit Singapore & spionagefilm van László Nemes

De redactie van VPRO Cinema tipt dagelijks drie hoogtepunten van het International Film Festival Rotterdam (23 jan. t/m 3 februari). Met ditmaal onder meer een verwarrende neo-noir uit Singapore.

Neo-noir A Land Imagined

In deze beeldschone, spannende én verwarrende neo-noir zien we hoe een slapeloze rechercheur in Singapore de verdwijning van een Chinese gastarbeider onderzoekt. Droom en werkelijkheid lopen voortdurend door elkaar heen, het perspectief wisselt meerdere keren en regisseur Yeo Siew Hua is duidelijk niet van de makkelijke antwoorden. A Land Imagined vraagt dus nogal wat van de kijker, maar is de investering meer dan waard. Winnaar van de prestigieuze Gouden Luipaard op het filmfestival van Locarno.

A Land Imagined is vanmiddag te zien om 13:30 - 15:31, Pathé 1.
Voor meer info, klik hier

De nieuwe film van Son of Saul-regisseur László Nemes

Met zijn debuutfilm Son of Saul won de jonge Hongaarse filmmaker László Nemes een Oscar. Opvolger Sunset speelt zich af aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog en gaat over een jonge vrouw die wanhopig op zoek is naar haar broer. En naar zichzelf. 'Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest door eenzaamheid, kwetsbaarheid en onervarenheid' zei Nemes in september over de film, toen we hem spraken tijdens het filmfestival van Venetië.

Sunset is vandaag te zien om 15:45 - 18:35, Oude Luxor
Voor meer info, klik hier

Bloody Marie van Guido van Driel & Lennert Hillege

Deze waardige opvolger van Guido van Driels prachtige debuutfilm De wederopstanding van een klootzak (2008) gaat over de Duitse Marie Wankelmut, die ooit veel succes had met de graphic novel Porno for the Blind. Maar een opvolger laat op zich wachten, omdat Marie liever drinkt dan dat ze tekent. En zo dobberen haar dagen voorbij in een zee van alcohol. Totdat ze het hoertje Iliana en haar pooier Dragomir ontmoet en Marie wel in actie moet komen.  Geschreven en geregisseerd door Van Driel samen met zijn vaste cameraman Hillege.

Bloody Marie is vandaag te zien om 120:00 - 21:49, Pathé 1
Voor meer info, klik hier