VPRO Big Screen Award: Family Life van Alicia Scherson en Cristián Jiménez

Waarom Family Life gaat winnen

Vrijdag 3 februari 2017 wordt tijdens het prijzengala van International Film Festival Rotterdam de VPRO Big Screen Award uitgereikt door een vijfkoppige publieksjury. De redactie van VPRO Cinema bekeek de acht genomineerde films en beschouwt alvast voor. Met vandaag: de Chileense 'familiekomedie' Family Life

Over de film

Family Life

Family Life

Om indruk te maken op alleenstaande moeder Paz doet eenzame huisoppasser Martín alsof de woning en de gezinsfoto’s van hemzelf zijn. Liegen gaat hem goed af, maar wat als het ware liefde is?

Over de regisseurs

Alicia Scherson (1974, Chili) dingde in Rotterdam al eens mee naar een prijs: haar tweede speelfilm Turistas (2009) werd genomineerd voor een Tiger-award. Cristián Jiménez (1975, Chili) is vooral bekend van het drama Bonsái (2012), dat geselecteerd werd voor de Un Certain Regard-competitie op het filmfestival van Cannes.

Waarom Family Life gaat winnen

Oppervlakkig antwoord: omdat de publieksjury mogelijk onder de indruk zal zijn van de aaneenschakeling van realistische seksscènes. Maar uiteindelijk is Family Life vooral een komedie, en vooral het gortdroge spel van hoofdrolspeler Jorge Becker (die een fors gedeelte van de film naakt te zien is) zal in de smaak vallen.

Beste scène

De scène waarin huisoppasser Martin in een speeltuin al ronddraaiend op een speeltoestel zijn leugens opbiecht aan twee tienermeisjes, die hem vervolgens van tegengestelde adviezen voorzien: als ware ze het engeltje en duiveltje op zijn schouders.

advertentie