Prijsvraag: Happy End

Win de dvd!

Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op de dvd van Happy End, de nieuwe film van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke.

Over de film

De getroebleerde, bijna dertienjarige Eve (prachtig ijskoud gespeeld door Fantine Harduin) gaat bij haar al even getroebleerde familie in Calais wonen nadat haar moeder in het ziekenhuis is beland na een overdosis pillen. Zoals gebruikelijk bij regisseur Michael Haneke staan de gebeurtenissen in zijn disfunctionele families symbool voor maatschappelijke thema's. Voor Happy End ontwaren we onder meer het egocentrisme van de rijke, Westerse mens (de familie woont niet voor niets in Calais) en - stokpaardje van Haneke - de afstompende werking van het beeldscherm. Op het filmfestival van Cannes werd de film matig ontvangen, maar Happy End is even bijtend, scherp en zwart-komisch als zijn beste werk.

VPRO Cinema sprak met regisseur Michael Haneke over Happy End: ‘We leven nu in de wereld van de kleinburger. Egocentrisch, autistisch en de rest van de wereld negerend.’

Distributeur Cinéart brengt Happy End vanaf 9 januari uit op dvd.

Winnen?

Vul onderstaand formulier in om een kans te maken op de dvd van Happy End. Winnaars van de prijzen krijgen persoonlijk bericht.

STANDAARD_Cinema_winacties_Need assistance with this form?