Prijsvraag: Home & The Handmaiden

Win dvd's!

Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op Home en The Handmaiden, twee publieksfavorieten van het afgelopen IFFR, die door distributeur Cinéart op dvd worden uitgebracht.

Over de films

Home van Fien Troch

Vlijmscherp en allesbehalve sentimenteel drama over de hedendaagse jeugd volgt viertal pubers en de verschillende problemen waar ze mee te maken krijgen. Waaronder opvallend veel problemen met de ouders. Wat varieert van straf vanwege stiekem roken in huis, tot afwijzing en seksueel misbruik. Geregisseerd door de Vlaamse Fien Troch, die resoluut brak met haar arthouse-verleden door een buitengewoon energieke en plotgedreven film af te leveren. Met in de hoofdrollen louter non-professionele acteurs (wat weer wel typisch arthouse is).

VPRO Cinema (★★★★) 'Vlijmscherp drama over hedendaagse jeugd'
de Volkskrant (★★★★) 'Vanaf het begin verontrustend'
NRC (★★★★) 'Klassieke documentairestijl'
De Morgen (★★★★) 'Troch overtreft zichzelf'

Lees hier ons interview met Fien Troch: De energie van passiviteit

The Handmaiden van Park Chan-wook

Heerlijk kostuumdrama dat zich afspeelt in het Korea van 1930, toen de Japanners daar aan de macht waren. Over een oplichter die een rijke erfgename het hof maakt en de jonge dienstmaagd die hem daarbij een handje moet helpen. Hun zorgvuldig uitgewerkte plan loopt echter compleet in het honderd wanneer de maagd verliefd wordt op haar meesteres. Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde van Chan-wook, de regisseur van onder meer Oldboy en Stoker.

VPRO Cinema (★★★★★) 'Erotisch en onweerstaanbaar verhaal'
The Guardian (★★★★) 'Prachtig ontworpen en seksueel bevrijdend'
Het Parool (★★★★★) 'Zinderende traktatie' €
Vox (★★★★★) 'Bijna perfecte film'

 

winnen?

Om kans te maken op de dvd's van Home en The Handmaiden, twee publieksfavorieten tijdens de meest recente editie van het IFFR, stuur je voor 24 juni 2017 een mail met daarin je naam en adres naar prijsvraag@cinema.nl. Een toelichting waarom je de film graag wil zien, verhoogt je kansen... Winnaars krijgen persoonlijk bericht.