Prijsvraag: Tarkovski Collection

Win de box op dvd of blu-ray!

Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op de dvd of blu-ray box met daarin vijf prachtig gerestaureerde films van de Russische regisseur Andrej Tarkovski

Over de Tarkovski en de films

De Russische grootmeester Andrej Tarkovksi (1932 - 1986) laat een klein, maar imposant oeuvre achter. Slechts zeven speelfilms regisseerde hij, waarvan er vijf zijn gerestaureerd en en verzameld in de box Tarkovski Remasterd Collection. Het gaat om De jeugd van Ivan (1962), Andrej Roebljov (1966), Solaris (1972), De spiegel (1974) en Stalker (1979). Hij geldt als een van de belangrijkste vernieuwers van de cinematografische taal, wat naast in zijn films ook te zien is in de tentoonstelling Tarkovsky - The Exhibition (tot en met 6 december in EYE).

Filmjournalist Hugo Emmerzael schreef naar aanleiding van deze tentoonstelling op VPRO Cinema: 'Tarkovski weet de mentale staat van zijn personages magistraal te verbeelden. In zijn films duikt hij diep in de menselijke geest om uit te kunnen drukken wat er allemaal in omgaat. Het resultaat is kunst. Echte kunst, die antwoord probeert te geven op de grootste vragen van de mens: waarom leven we? Waarom sterven we? Waarom scheppen we?'

Tarkovsky Remastered Collection verschijnt op 8 oktober 2019 en is een gezamenlijke uitgave van EYE en Lumière. De box, met daarin vijf gerestaureerde films, wordt uitgebracht op dvd en blu-ray. Lezers van VPRO Cinema maken kans op zo'n box door mee te doen aan de prijsvraag.

Winnen?

Vul onderstaand formulier in om kans te maken op de dvd of blu-ray box van Tarkovski Collection. Vergeet niet aan te geven of je in aanmerking wil komen voor de dvd of de blu-ray. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

STANDAARD_Cinema_winacties_Need assistance with this form?