In de VPRO Big Screen Competition beslist een publieksjury welke IFFR-film aan een groot publiek wordt aangeboden. Meld je nu aan als jurylid en bekijk en beoordeel alle genomineerde films op IFFR 2020!

VPRO Big Screen Competition

In de VPRO Big Screen Competition worden acht nieuwe films geselecteerd die hun internationale première beleven tijdens het IFFR. De winnende film wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht, aangekocht door de VPRO en uitgezonden op NPO 2. Daarnaast is aan de award een geldprijs van €30.000 verbonden.

Wie deze prijs wint, wordt bepaald door de publieksjury van de VPRO Big Screen Competition!

Ben je een filmliefhebber (maar niet op professionele basis) en ouder dan 18, heb je een kritisch en geduldig oog en ben je beschikbaar in de periode 23 januari t/m 3 februari? Meld je dan nu aan voor één van de vijf plekken in deze unieke publieksjury. Aanmelden kan tot en met 20 december 2019.

De jury: takenpakket en beschikbaarheid

Voor IFFR 2020 (23 januari t/m 3 februari) zijn we op zoek naar gepassioneerde juryleden voor de VPRO Big Screen Award. De jury kijkt in totaal acht genomineerde films: ruime beschikbaarheid gedurende het festival wordt gevraagd.

In ruil voor je jurywerkzaamheden ontvang je van het IFFR een speciale festivalpas waarmee je tickets kunt halen voor alle reguliere filmvoorstellingen. Ook ben je welkom op de beroemde afterparties van het festival.

Winnaars per editie

2019
Transnistra van Anna Eborn

2018
Nina van Olga Chajdas

2017
Pop Aye van Kirsten Tan

2016
Les ogres van Léa Fehner

2015
Second Coming van Debbie Tucker Green (Groot-Brittannië)

2014
Another Year van Oxana Bychkova (Rusland) 

2013
Bellas mariposas van Salvatore Mereu (Italië)