KORT! 2008

Bekijk de KORT! films online!

KORT! geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken.

Michaël Sewandono

Akiko staat in een oneindige, zwarte en lege ruimte. Alsof ze wakker wordt, herstructureert ze zichzelf en haar omgeving. Verschillende elementen; de weg, het gras en de straatverlichting komen langzaam in beeld. Akiko aanschouwt en beleeft alles zeer intens, alsof ze de wereld nooit eerder heeft gezien. Wanneer alle elementen zich geopenbaard hebben, is de wereld niet zo puur als Akiko aanvoelde.

Saskia Diesing

Nog onafgebroken op zijn hoede maar met afnemende krachten, probeert N. voor de laatste keer zijn kostbare bezit, een gezelschap vrolijke dames, bijeen te houden. Als het niet meer lukt om alle belagers op afstand te houden, is zijn einde - een leven zonder lust - nabij.

Roel Boorsma en Berend Boorsma

Jarek (29) reist als een van de vele illegale Poolse arbeiders af naar West- Friesland om daar voor een bollenboer te gaan werken. Al snel blijkt dat Jarek en de boer zijn verbonden door een onverwerkt trauma uit het verleden.

Vincent Schuurman

Hoog in de nok van een circus maakt een jonge luchtacrobaat zich gereed voor zijn eerste dodensprong en denkt terug aan zijn moeder die zich acht jaar eerder door zijn toedoen van het leven benam.

Diederik Ebbinge

Jos begint de dag als alle anderen, met het verschil dat hij vandaag een presentatie moet houden. Voor hem is het een grote dag en hij heeft er zin in. Zijn presentatie gaat fantastisch en hij krijgt na afloop een staande ovatie en felicitaties van de directeur. Als hij op de terugweg langs een snackbar rijdt, besluit hij zijn succes te vieren met patat, kip en taart. Dat had hij beter niet kunnen doen…

Henk Haselager en Michael Helmerhorst

Na een knallende ruzie met haar vriend Mark, verlaat Luna, samen met haar vriendin Evy, op de snelweg de auto. Gestrand op een benzinepompstation zoeken de twee meisjes naar een mogelijkheid om naar huis te komen. De overkant van de snelweg lijkt het meest geschikt.

Thomas Korthals Altes

Vera slijt haar grijze leven als suppoost in een museum. Dag in dag uit wordt ze geconfronteerd met wat ze haast wanhopig mist: een aanraking. Hunkering en strenge vorst zorgen ervoor dat Vera een zwerver in haar huis binnenlaat, zonder dat zij zich laat zien. Vera plant een ontmoeting met de zwerver in het museum , maar durft zich niet aan hem te openbaren. Gelukkig is er chocola.

Margien Rogaar

De wereld waarin Gerard leeft is een keurslijf. Niets is meer de moeite waard . In zijn werkende leven was hij vrachtwagenchauffeur, nu is hij met pensioen.  Zijn huwelijk met Tine is een sleur, zijn vriendschappen zijn uitgeblust en de vissen die hij vangt zijn te klein. Op een dag wordt het saaie, maar beschermde wereldje van Gerard en Tine bruut verstoord door de komst van een groep vissende Polen, die klaarblijkelijk passie en romantiek nog hoog in het vaandel hebben staan. Dat verandert -voor even?- zijn leven.

Marleen Jonkman

Dao (22) is een jonge Thaise vrouw, die in Nederland aankomt om haar verdere leven met Michel te gaan delen. De confrontatie met een man die ze amper kent in een onbekend land met voor haar vreemde geuren, smaken en gewoontes, dragen er toe bij dat Dao zich onthecht voelt. Realiseert ze zich nu pas waar ze aan begonnen is?

Annick Vroom

Een echtpaar gaat hun geesteszieke zoon uit de kliniek ophalen om thuis zijn verjaardag te vieren. Hun dochter versiert het huis en wacht in spanning op het drietal. De zoon neemt een andere beslissing.

Armen Mirzojev

Een gewone werkdag van een ambtenaar.

Marinus Groothof

Een onvoorziene ontmoeting toont aan dat toeval niet bestaat.

Cosimo Terlizzi

‘Ik volgde mijn broer and nichtje tijdens hun beste jaren.’

Paz Fabrega

Michelle neemt een jongen mee haar huis om hem kennis te laten maken met haar moeder. Maar voor haar is dit moeilijker dan voor de meeste meiden.

Marcel Sawicki

Shin, een jonge kok die in Los Angeles woont, dreigt terug te worden geplaatst naar Japan als blijkt dat zijn verblijfsvergunning niet geldig is.

Deepak Gera

Een film of leprapatiënten.

Veronica Kedar

Het verhaal van de 24-jarige suïcidale Haya uit Israël.

Net als in voorgaande jaren hebben de NPS, het Nederlands Fonds voor de Film , het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds hebben de productie van de productie van tien korte fictiefilms mogelijk gemaakt.

Bekijk alvast een aantal KORT! films hieronder. De overige films worden binnenkort toegevoegd.

advertentie