Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival

Van blaxploitation-pastiche tot martelhorror

Imagine – voorheen Het Amsterdam Fantastic Film Festival – is allang geen hobbyclubje meer voor horrorfanaten. Ooit begonnen als The Weekend of Terror is het festival de laatste jaren uitgegroeid tot ontmoetingsplaats voor liefhebbers van alle mogelijke genres. Van fantasy tot anime. Van blaxploitation-pastiche tot martelhorror. En in plaats van een weekend duurt de 26ste editie van het festival 11 dagen. Van 14 tot en met 24 april.

Prijzen Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival uitgereikt

De Hongaarse film The Seventh Circle heeft de Black Tulip 2010 gewonnen op de 26e editie van het Amsterdam Fantastic Film Festival.  De jury kende de prijs voor de beste film zaterdagavond toe aan filmmaker Arpad Sopsits voor zijn '' onheilspellende'' drama.

Interview met Uwe Boll

Uwe Boll, volgens velen 's wereld slechtste regisseur, was op het Imagine filmfestival aanwezig ter promotie van Rampage. Een meesterwerk is het niet, maar zelfs de grootste Boll-hater kan na het zien van zijn nieuwste film onmogelijk volhouden dat de Duitse filmmaker de Ed Wood van zijn tijd is.

The Vegan Vampire wint Imagine Time Capsule Award

Tijdens het 26ste Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival heeft de korte retro-film The Vegan Vampire de Imagine Time Capsule 2010 Award gewonnen.

Fantastisch filmfestival Imagine: retro-magie

Veel thriller-, horror- of fantasyregisseurs grijpen met hun beeldtaal terug op oude filmgenres, zo blijkt op Imagine. Soms dreigt de kitsch, maar ook zijn er interessante aanvullingen.

Terug- en vooruitblik op het Imagine festival

Spooksels, toekomstmuziek, surrealiteiten. Tijdens Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival zwaait de poort tot parallelle filmwerelden weer open. Met een blik of twee in de achteruitkijkspiegel reisde een festivaloudgediende vooruit.

Nieuws van het festival

Het laatste nieuws van het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival.

(meer nieuws van het festival vind je op de officiële site)

Gratis naar Imagine Film Festival

Op zaterdag 17 april organiseert Cinema.nl in samenwerking met het Imagine Film Festival een bijzondere voorstelling van het bijzondere Amer. De film, met aansluitend een gesprek met de regisseurs, wordt vertoond op het Imagine in Kriterion. Zien? Reserveer snel kaarten want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

advertentie