Ode aan de bekendste grijns ter wereld

Dossier Jack Nicholson

Naar aanleiding van het Nicholson Zomerfestival dat in juli en augustus plaatsvindt in het EYE film instituut in Amsterdam, zendt de VPRO vanaf vrijdag 1 juli op Nederland 2 zes belangrijke films met acteur Jack Nicholson uit.

Een portret van Jack NicholsonDe reputatie van schaamteloze playboy kleeft hem al aan sinds zijn doorbraak in Easy Rider(1969) en hij lijkt nooit erg zijn best te hebben gedaan deze bij te stellen.
Lees verder..

Jack Nicholson special op VPROAbout Schmidt,
Alexander Payne (2002)
Vrijdag 15 juli: 23:15 - 01:10
The Pledge, Sean Penn (2001)
Zaterdag 16 juli: 00:10 - 02:05

Op de filmpagina's staan de meest actuele begintijden!

Jack Nicholson Festival te Eye

Het Filmmuseum organiseert van 30 juni t/m 31 augustus Here’s Jack!, een uitgebreid Nicholson-retrospectief in het pand in het Amsterdamse Vondelpark met vertoningen van ruim dertig films en diverse specials.
Ga naar de site.

Holland Doc 24Acteur Jack Nicholson werd maar liefst twaalf keer voor een Oscar genomineerd en sleepte er drie daadwerkelijk in de wacht. De redactie van Holland Doc 24 ging op zoek naar documentaires die aansluiten bij de thematiek van zijn films en bij de maniakale, maar ook hilarische types die hij in zijn lange carrière heeft gespeeld.
Ga naar de site

Op deze pagina een special over de acteur, het complete programma van VPRO’s Jack Nicholson Filmzomer (plus inleiding door Gerhard Busch), en aandacht voor de speciale Nicholson-programmering in het Eye film instituut en op HollandDoc24.

Gerhard Busch onderzoekt naar aanleiding van de VPRO -filmreeks over Jack Nicholson waarom de acteur zo goed en populair is.

advertentie