Dossier: Imagine 2012

17 t/m28 april, Kriterion Amsterdam

17 April is Imagine van start gegaan, het Amsterdamse festival voor horror-, cult-, sciencefiction- en alle andere mogelijke fantastische films. Lees hier een blog vanaf het festival en volg het laatste nieuws.

Vinger aan de bloedende pols van het festival

Artistiek directeur Phil van Tongeren en programmeurs Barend de Voogd en Roel Haanen berichten in een weblog over de 28e editie van Imagine.
Lees hier de laatste aflevering.

Slotfilm: Killer Joe

Imagine besluit zijn editie van 2012 met Killer Joe, de omstreden gitzwarte thrillerkomedie van William Friedkin, maker van The French Connection en The Exorcist. De lovend ontvangen film draait pas vanaf augustus in de Nederlandse bioscopen.
Lees meer.

Legendarische comictekenaar Stan Lee geëerd

In het jaar dat Imagine speciale aandacht schenkt aan het fenomeen superheld, gaat de Career Achievement Award naar striptekenaar Stan Lee (Spider-Man, The Hulk, X-Men, Iron Man). De inmiddels 89-jarige legende zal niet lijfelijk aanwezig zijn op het festival, maar heeft een exclusief interview plus dankwoord opgenomen. Bekijk het hierboven. Op Imagine draait ook de documentaire With Great Power: The Stan Lee Story.

Programma en kaartjes

Van 17 t/m 28 april staat filmtheater Kriterion weer in het teken van de fantastische film. Bekijk hier het dagelijkse programma, en bestel hier kaartjes.