Pieter Verhoeff wil naar de Kaukasus

Karen de Bok in gesprek met regisseur Pieter Verhoeff

Voor zijn nieuwe project wil regisseur Pieter Verhoeff voor het eerst in zijn carrière buiten Nederland gaan filmen. Dat bleek tijdens het interview dat Karen de Bok op het NFF met hem had voor het VPRO-programma Propaganda.

Regisseur Pieter Verhoeff is Gast van het jaar tijdens het Nederlands Film Festival. Dus wordt een groot aantal van zijn films op het festival vertoond, van zijn debuut Rudi Schokker huilt niet meer tot zijn recente kassucces Nynke. De stilistische en inhoudelijke diversiteit van de films roept vanzelf de vraag op wat nou een echte Verhoeff-film is. In het interview dat tijdens het festival plaats vond voor VPRO Propaganda gaf Verhoeff antwoord op die vraag.

Ook lichtte hij verschillende tipjes van de sluier rond zijn nieuwe project. Zodra Verhoeff het benodigde budget bij elkaar gesprokkeld heeft, begint hij aan de verfilming van Kurban Saids beroemde liefdesroman Ali en Nino, over de tragische liefde tussen een jonge moslim en een christelijk meisje. Een film die hem voor het eerst voorbij de Nederlandse grenzen zal voeren, tot voorbij de Kaukasus.

Tenminste, als de film er ooit komt. Maar Verhoeff heeft er alle vertrouwen in, zoals u hier zelf kunt zien en horen. In realvideo (tot 300 Kb).