NFF: studentencompetitie afstudeerfilms

Joep van Osch (28, regie documentaire)

Elk jaar wordt tijdens het Nederlands Film Festival de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm uitgereikt. Cinema.nl portretteerde vier van deze talenten. Onder hen is Joep van Osch met zijn documentaire Roem.

Joep van Osch: ‘In 2010 zat ik bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel om te praten over mijn film Farewell Facebook. Dat waren mijn five minutes of fame. Sindsdien ben ik gefascineerd door het thema roem. Wat moet je doen met het verlangen om gezien te worden? Maakt applaus gelukkig?

Mijn afstudeerfilm Roem is een roadmovie door naar roem verlangend Nederland: mensen zien die op zoek zijn naar een momentje in de schijnwerpers. Ik film kandidaten van talentenjachten in Brabant, figuranten bij speelfilms, een onderwijzeres die twee keer afviel bij een Idols-achtig programma.

Daarbij spaar ik ook mezelf en mijn eigen dromen niet. Ik praat met een personal coach en met Matthijs van Nieuwkerk over mijn verlangen naar roem. Net als in Farewell Facebook, een film over mijn “digitale zelfmoord”, bedrijf ik in Roem een vorm van zelftherapie. Tegelijk wil ik een verhaal vertellen dat relevant is voor anderen.’

Trailer Roem

 

advertentie