CINEKID IS AFGELOPEN

CINEKID IS AFGELOPEN

Een heleboel kinderen hebben hun stem uitgebracht op een film, tv-programma of een cd-rom. Deze producties hebben de publieksprijs gewonnen. Zaterdag was de feestelijke uitreiking, het was druk en heel gezellig.

De kinderjury vond de Noorse film DE ZOMER VAN DE WOLF van Peder Norlund het mooist.De zomer van de wolf is een spannende film over Kim die met gevaar voor eigen leven wolven in veiligheid brengt. De zomer van de wolf won een nek-aan- nekrace met de nieuwe Nederlandse film Polleke van Ineke Houtman. Volgend jaar draait De zomer van de wolf in bioscopen en filmhuizen.

Duizenden kinderen uit Nederland en Vlaanderen hebben via www.kinderkast.nl gestemd voor de Kinderkast-publieksprijzen. Die gaan naar Fox Kids' CLUB VAN SINTERKLAAS en het spelprogramma ZIGZAG van de KRO de prijs kregen

FLIPPERFUN van uitgeverij Lannoo werd door het kinderpubliek gekozen als beste cd-rom en ontving de Cinekid Nieuwe Media Publieksprijs. De speler van de cd-rom redt de verstrooide uitvinder en knutselt zijn uitvindingen opnieuw in elkaar. " Gevarieerd, grappig en leuk om te doen", zo oordeelden de Cinekidbezoekers.

advertentie