KONINGIN ROOKT STIEKEM...

En meer koninklijke geheimen in Blauw Bloed

KONINGIN ROOKT STIEKEM...

En meer koninklijke geheimen in Blauw Bloed

PREMIERE 12 oktober om 16.00 op Cinekid(de Balie Kleine Zaal) en vanaf donderdag tien weken lang te zien bij Villa Achterwerk: de spiksplinternieuwe serie Blauw Bloed. In vrolijke liedjes onthult 'royalty watcher' Bastiaan de Kooning alle koninklijke geheimen...

Een royalty watcher is iemand die alles weet van het koningshuis. Is Maxima zwanger, welke prinsen hebben ruzie, rookt de koningin echt stiekem sigaretjes? De royalty watcher weet precies hoe het zit en vertelt erover op TV of in de krant. Nu heeft Villa Achterwerk zijn eigen royalty watcher: Bastiaan de Kooning . Een keurige heer, die met zijn verrekijker opduikt in elke paleistuin. Of, zoals hij het zelf zegt bij het begin van elke aflevering:

"Ik ben bevoegd om hier te zijn, heb toegang tot de koninklijken. Ik volg ze op de voet, ik weet van alle etiquette: hoe het gaat, hoe het moet. Van hun eigenaardigheden, van hun vreugde, hun verdriet. Nee hoor, er is niks waarvan ik zeg: sorry, maar dat weet ik niet."

De vrolijke animatieserie is gemaakt door Jet Dijkstra en Wil van der Meer. Eerder verfilmden zij de liedjes van Drs P voor de Villa. Voor Blauw Bloed schreven Wil van der Meer en Ellie van Dooren elk vijf liedjes . Over de verwende koning Francois van Bavarois die 'een taart wil van chocola en oorlog met Amerika', de verlegen koning Constantijn, die het liefst de hele dag in een trainingsbroek liep of de schetende koningin van Zweden.

De fimpjes zijn al even mooi en grappig als de liedjes. Er gebeurt van alles in, bijna teveel om in één keer op te merken. En ondertussen weet je meteen alles over prinsen, koninginnen en andere mensen waarvan men zegt dat ze blauw bloed hebben. Kijken dus!

advertentie