Nieuwe Almodóvar-film met Cruz

Regisseur zegt lidmaatschap Academia op

Nieuwe Almodóvar-film met Cruz

Regisseur zegt lidmaatschap Academia op

Penélope Cruz speelt de hoofdrol in de volgende film van Pedro Almodóvar. Maar de Spaanse regisseur weet volgens een bericht op de website van Variety nog niet zeker welke film zijn volgende is: de komedie Volver of het serieuzere La tempestad sonada.

De Spaanstalige film zal komende zomer in Spanje worden opgenomen. Cruz werkte eerder samen met Almodóvar in zijn film All About My Mother.

Almodóvar maakte eveneens bekend dat hij zijn lidmaatschap opzegt van de Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, het instituut dat jaarlijks de belangrijkste Spaanse filmprijzen uitreikt. Het is ook deze Academia die bepaalt welke Spaanse film wordt ingezonden voor de Oscars.

Almodóvar uitte kritiek op de volgens hem ondoorzichtige stemprocedure voor de Goya's, de Spaanse filmprijzen. Dit jaar kreeg zijn recente film La mala educacion ondanks vier nominaties geen enkele Goya, terwijl Mar adentro van Alejandro Amenabar veertien prijzen kreeg. Mar adentro won eveneens een Oscarnominatie.

Naast Pedro Almodóvar, al 17 jaar lid van de Academia, heeft ook zijn broer Augustin zijn lidmaatschap opgezegd. De broers hebben samen het productiebedrijf El Deseo. Augustin Almodóvar zei in een interview dat het stemsysteem van de Academia ongunstig is voor films als die van zijn broer.

Almodóvar won eerder twee Oscars: één voor het scenario van Hable con ella, en één voor All About My Mother, die tot beste niet-Engelstalige film werd uitgeroepen. De Spaanse Academia gaf echter dit jaar de voorkeur aan Mar adentro boven La mala educacion.

advertentie