Ruzie om Superman

Nieuwe film in 2011?

Ruzie om Superman

Nieuwe film in 2011?

Sinds Superman Returns (2006) hebben we niets meer van de Man van Staal vernomen. De rechten zijn in handen van Warner Bros., maar waar blijft een nieuw vervolg? Het lijkt erop dat er nu schot in komt.

De rechten van Superman zijn door de jaren heen gewisseld tussen DC Comics en Warner Bros, terwijl de familie van Jerry Siegel (de bedenker van Superman) royalties kreeg. De twee studio’s maakten een deal, waardoor Warner Bros. in 2006 Superman Returns voordelig kon produceren. Er werden echter geen duidelijke afspraken gemaakt over de rechten na het uitbrengen van de film.

Warner Bros. heeft sinds 2006 niets meer met de rechten gedaan, omdat de opbrengsten tegenvielen. De familie Siegel wil dat de rechten weer gebruikt worden voor een nieuwe film, omdat zij anders royalties mislopen. Een rechter heeft nu besloten dat Warner Bros. voor 2011 de productie van een nieuwe Superman-film moet starten. Als ze dit laten, kan de familie Siegel een schadevergoeding bij  de filmmaatschappij indienen.

De nieuwe Superman-film, die al geruime tijd wordt aangekondigd, zou Superman: Man of Steel moeten gaan heten. Of Bryan Singer (Superman Returns) weer zal regisseren is nog niet duidelijk.

advertentie