Amour beste film van het jaar in Los Angeles

The Master van Paul Thomas Anderson wint vier awards

Amour beste film van het jaar in Los Angeles

The Master van Paul Thomas Anderson wint vier awards

Michael Hanekes drama Amour werd gisteren door de Los Angeles Film Critics Association uitgeroepen tot beste film van het jaar. Paul Thomas Anderson, wiens film The Master viermaal in de prijzen viel, werd uitgeroepen tot beste regisseur.

Ook hoofdrolspeelster Emmanuelle Riva, die in Amour de rol van de aftakelende Anne speelt, werd in LA geprezen: zij deelde de onderscheiding voor beste actrice met Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook).

Sinds de première van Amour in Cannes, waar het de Gouden Palm won, is Hanekes film wereldwijd bejubeld. Vorige week was het drama nog de grote winnaar bij de European Film Awards. De onderscheidingen van de LA Film Critics worden gezien als een van de graadmeters voor de Oscars, die op 24 februari uitgereikt zullen worden. Amour zal hierbij namens Oostenrijk meedingen als beste niet- Engelstalige film.

Regisseur Paul Thomas Anderson oogstte in LA grote winst met zijn film The Master, die gaat over het leven van een getraumatiseerde veteraan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. De film won prijzen in vier categorieën, waaronder de prijs voor beste regisseur (Anderson) en beste acteur ( Joaquin Phoenix).

Het fantasydrama Beasts of the Southern Wild won drie prijzen, waaronder die voor beste bijrol van acteur Dwight Henry en een New Generation Award voor regisseur Benh Zeitlin.

Bekijk hier het volledige overzicht van de winnaars.

advertentie