FW: Filmpje archief aflevering 137 t/m 140

Aflevering 137 en verder

Archief

Aflevering 138: Rear Window vanuit een verrassend perspectief

Jeff Desom, de maker van dit filmpje, heeft alle losse fragmenten uit Hitchcocks Rear Window samengevoegd waardoor je een mooie kijk op de achterbuurt krijgt . De volgorde van gebeurtenissen verloopt zo goed als hetzelfde als in de film.

 

 

Aflevering 139: Matthew Broderick's Day Off

Matthew Broderick speelde in 1986 de brutale leerling Ferris Bueller die ondanks wat zijn schooldirecteur denkt, een dagje vrij neemt van school. Broderick doet dit nu even dunnetjes over in dit goed gemaakte reclamespotje voor tijdens de Superbowl. Enig verschil; nu neemt hij een dagje vrij van een filmopname om met zijn Honda CVR rond te rijden. Het zet mij niet aan om een CVR te kopen, maar wel om Ferris Bueller's Day Off weer te gaan zien.

 

Aflevering 140: Beastie Boys-clip met hilarische cameos

Op 4 mei overleed rapper Adam Yauch, alias MCA van de Beastie Boys, op 47-jarige leeftijd aan kanker. Yauch was een groot filmliefhebber, regisseerde diverse Beastie Boys-clips en richtte het onafhankelijke filmbedrijf Oscilloscope Laboratories op, dat indiehits uitbracht als Exit Through the Giftshop en We Need to Talk About Kevin. De laatste clip die hij opnam is dit geestige, halfuur durende filmpje bij het nummer Make Some Noise, een vervolg op de legendarische clip van (You Gotta) Fight For Your Right (To Party). Spot bekende acteurs als Elijah Wood, Jack Black, John C. Reilly, Seth Rogen, Steve Buscemi, Kirsten Dunst, Orlando Bloom, Susan Sarandon, Stanley Tucci en vele anderen.

 

advertentie