The Hobbit wordt trilogie

Derde deel vooral gebaseerd op ander werk van Tolkien

The Hobbit wordt trilogie

Derde deel vooral gebaseerd op ander werk van Tolkien

Het gerucht ging al even, maar regisseur Peter Jackson heeft het nu officieel bevestigd: zijn verfilming van J.R.R. Tolkiens The Hobbit zal geen twee, maar drie films gaan opleveren.

The Hobbit is de ‘prequel’ van de Lord of the Rings-trilogie, die Jackson eerder met veel succes verfilmde. In december van dit jaar verschijnt deel één, An Unexpected Journey; december 2013 volgt deel twee, There and Back Again, en het nog titelloze slotdeel moet in de zomer van 2014 verschijnen.

Jackson geeft aan dat hij zoveel bruikbaar materiaal heeft  – naast het oorspronkelijke boek put hij ook uit andere ‘Middle Earth’-verhalen van Tolkien – dat hij het verhaal niet in twee delen kwijt kan. Eerder liet de regisseur al weten dat de Hobbit-films in toon wat duisterder zullen worden dan het boek, zodat ze beter aansluiten bij de Lord of the Rings-films.

Veel acteurs uit de vorige films (o.a. Ian McKellen, Kate Blanchett, Orlando Bloom) zullen opnieuw verschijnen in The Hobbit. De hoofdpersoon, hobbit Bilbo Baggins , wordt gespeeld door Martin Freeman, bekend uit de tv-series The Office en Sherlock.

advertentie