Kate Beckinsale terug naar Underworld

En ander recent castingnieuws

Er is deze week aardig wat castingnieuws opgedoken: Liam Neeson speelt wederom een actierol, Samuel L. Jackson speelt in een remake van The Blob, Kate Beckinsale keert terug naar Underworld, Laura Dern als de vrouw van Ray Kroc en meer. Bekijk hier het overzicht.

Er wordt wederom een film gemaakt over het leven van drugsbaron Pablo Escobar en ditmaal zijn de rollen weggelegd voor Javier Bardem (No Country for Old Men) en Penélope Cruz (Blow). Bardem speelt Escobar en Cruz diens vriendin Vallejo die getuige was in het onderzoek naar zijn criminele daden. De acteurs zijn in het echt ook een koppel, ze trouwden in 2010. De regie van Escobar ligt in handen van Fernando León de Aranoa (Los lunes al sol), die ook het script gaat schrijven.

Richard Armitage (The Hobbit, Spooks) gaat een hoofdrol spelen in Clearance – een actie- en dramafilm van de Finse regisseur Aku Louhimies, die onder meer Frozen Land maakte. Armitage speelt een mijnwerker die samen met zijn zwangere vrouw (gespeeld door Naomi Harris) wordt ontvoerd in het zuiden van Soedan. In november gaan de opnames van start in Afrika.

Er is nog een film over een kidnapping in aantocht: Snatchback, met Rachel Weisz (The Constant Gardener, Agora) in de hoofdrol. Snatchback is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar dochter, die door haar ex-man naar het Midden Oosten is ontvoerd. Pete Travis (Dredd) regisseert de film.

In april gaven we aan
dat de misdaadthriller Run All Night een van zijn laatste knokfilms zou zijn, maar het lijkt er op dat Liam Neeson (Taken) nog niet gaat minderen met actierollen. Hij gaat weer een hoofdrol spelen in het actiespektakel A Willing Patriot. Neeson speelt een CIA-agent die terroristen opspoort.



Laura Dern ( Jurassic Park, Wild) gaat de echtgenote spelen van McDonalds-voorman Ray Kroc in de dramafilm The Founder. Eerder maakten we al bekend dat Kroc zal worden gespeeld door Michael Keaton (Birdman). John Lee Hancock (Saving Mr. Banks) gaat de film regisseren, die eind 2016 wordt verwacht.

Het is een goed jaar voor de 26-jarige Alicia Vikander: na grote rollen in Ex Machina en Testament of Youth, heeft ze nu een hoofdrol naast Tom Hanks in James Ponsoldts The Circle. De thriller speelt bij een groot internetbedrijf, waar Vikander de gevaren van het verzamelen van persoonlijke data en het verdwijnen van privacy ervaart.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson
gaat de hoofdrol spelen in de scifi-komedie Alpha Squad Seven. Tot nu toe wordt de film omschreven als een combinatie van Independence Day, Guardians of the Galaxy en Armageddon.



Behalve een scifi-komedie wordt er ook een scifi-romcom gemaakt. Actrice Nicole Kidman gaat meespelen in How to Talk to Girls at Parties van John Cameron Mitchell. De film is gebaseerd op een kort verhaal van Neil Gaiman over een jongen die op een feestje staat met een aantal meiden die aliens blijken te zijn. Kidman werkte al eerder samen met de regisseur bij de film Rabbit Hole uit 2010.  Andere rollen zijn voor Elle Fanning (Maleficent), Matt Lucas (Alice in Wonderland) en Ruth Wilson (The Lone Ranger).

Hugh Jackman (The Prestige) en Rooney Mara (The Social Network) gaan spelen in de nieuwe film van Alfonso Gomez-Rejon (The Town That Dreaded Sundown): Collateral Beauty. Jackman en Mara verschijnen al eerder samen op het doek in Joe Wrights fantasyfilm Pan, die later dit jaar uitkomt.

Terwijl Natalie Portman (Black Swan) in Cannes haar regiedebuut A Tale of Love and Darkness vertoont, worden veel geruchten verspreid over haar volgende stap. Zo gaat ze Jackie Kennedy spelen in een film van Pablo Larrain (No) waarin de presidentsvrouw gedurende de vier dagen na de moord op John F. Kennedy wordt gevolgd. Verder heeft ze een rol in de volgende thriller van Alex Garland (Ex Machina), een hoofdrol in de dramafilm Planetarium en gaat ze mogelijk de Amerikaanse juriste en voorvechtster van vrouwenrechten Ruth Bader Ginsburg spelen in een biografische film.



Samuel L Jackson gaat een professor spelen in de remake van The Blob, een sciencefictionfilm uit 1958 met Steve McQueen. In 1988 maakte Chuck Russel al een remake. The Blob gaat over een alien die alles en iedereen opslokt. Wat Jackson moet zien te voorkomen.

Na Julianne Moore heeft nu ook Chris O’ Dowd (Bridesmaids, The IT Crowd) een rol in Can You Ever Forgive Me van Nicole Holofcener (Enough Said). De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over biograaf Lee Israel (Moore), die brieven vervalste van beroemdheden en schrijvers om aan geld te komen. 

Kate Beckinsale (Serendipity) keert terug naar Underworld. De actrice speelt in het vijfde deel uit de vampierreeks wederom het personage Selene. De opnames van Underworld: the Next Generation starten in oktober.



De Mexicaanse acteur Diego Luna (The Terminal, Y Tu Mamá También) gaat een grote rol spelen in Star Wars Anthology: Rogue One. Deze film speelt tussen Star Wars Episode III - Revenge of the Sith en Star Wars Episode IV - A New Hope. Riz Ahmed (The Lions),  Ben Mendelsohn (The Dark Knight Rises) en Felicity Jones (The Theory of Everything) spelen ook mee. Niet te verwarren met Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, die later dit jaar uitkomt.

Even geen Andre Hazes meer voor acteur Martijn Fischer (Bloed Zweet en Tranen), hij heeft een rol in de nieuwe romantische komedie van Johan Nijenhuis ( Verliefd op Ibiza). De film – Rokjesdag – wordt in het voorjaar van 2016 verwacht.

Er kan weer een acteur worden toegevoegd aan de o zo lange castlijst van Antoine Fuqua’s Magnificent Seven: Matt Bomer (Magic Mike ). Zijn medespelers zijn Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’ Onofrio, Wagner Moura, Haley Bennett en Jason Momoa.