Me and Earl and the Dying Girl winnaar in Leiden

Publieksprijs voor Le Tout Nouveau Testament

Me and Earl and the Dying Girl winnaar in Leiden

Publieksprijs voor Le Tout Nouveau Testament

De Amerikaanse tragikomedie Me and Earl and the Dying Girl van regisseur Alfonso Gomez-Rejon heeft zondagavond de American Indie Competition gewonnen op de tiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF). Met een gemiddelde publiekswaardering van 4,5 uit 5 liet de film de elf andere competitiefilms achter zich.

Van de films die buiten de American Indie Competition op het LIFF draaiden, werd de Belgisch-Franse komedie Le tout nouveau testament van regisseur Jaco van Dormael het hoogst gewaardeerd (4.4 uit 5). Daarmee won die film de Publieksprijs.

Le Tout Nouveau Testament draait sinds 5 november landelijk in de bioscoop en werd op VPRO Cinema beoordeeld met vier sterren ( lees hier de recensie). Me and Earl and the Dying Girl, dat eerder onder meer de Grand Jury Prize en de publieksprijs op het Sundance-festival won, wordt vooralsnog niet uitgebracht in Nederland.

Het LIFF trok in dit lustrumjaar in totaal 35.000 bezoekers, waarvan 49 procent van buiten Leiden naar het festival kwam.