Bennie privé

Normaal - Ik Kom Altied Weer Terug - Frank van den Engel

, Marissa Jalink

Frank van den Engel duikt in zijn film over het leven van Normaal-voorman Bennie Jolink diep in het privéleven van de zanger. Maar wat moet de kijker daar eigenlijk mee?

Nadat twee jaar geleden een kijkje werd genomen in het privéleven van André Hazes (André Hazes, Zij Gelooft In Mij) is nu Normaal-voorman Bennie Jolink aan de beurt. Alle ups en down van deze Achterhoeker met cowboyhoed en schorrre stem worden door regisseur Frank van den Engel onder de loep genomen.

Dat de zanger van racen houdt was bekend, maar dat hij daarnaast ook een grote voorliefde heeft voor schilderen zal niet iedereen weten. Verder krijgen we te zien dat Jolink een heel gewone jongen is gebleven. Dat astma en andere kwalen hem steeds vaker dwingen thuis te blijven, dat zijn vrouw zijn tas inpakt en dat er eigenlijk nooit iemand over de vloer komt, met uitzondering van de familie.

Normaal - Ik Kom Altied Weer Terug wilde nadrukkelijk ook het leven van Bennie Jolink buiten de band laten zien. Maar op sommige momenten gaat Van den Engel wel erg ver. Terwijl Jolink vertelt over zijn diarree, zijn depressies en de vrienden die hem belazerd hebben, is het haast of de camera via zijn poriën naar binnen wil dringen. Alsof de pijn daar nog beter zichtbaar is. Als kijker voel je je dan een indringer, en vraag je je opeens af of je dit wel allemaal van hem wil weten.

Normaal - Ik Kom Altied Weer Terug - Frank van den Engel
Nederland 2001, 83 min.

29-11-2001, 14:30, Filmmuseum - Parisien Zaal
30-11-2001, 19:30, Lux IDFA 1 (Nijmegen)
2-12-2001, 14 :00, City 1 (Parool Dag)

advertentie