Kindercriticus: An Angel for May

Anna S. Laak zag een zielige maar ook leuke film

, Anna S. Laak

Naam criticus: Anna S. Laak
Leukste films: The little princess, omdat het heel mooi gefilmd is en omdat het verhaal heel mooi is. Spy kids, omdat het spannend & grappig is en het meisje heel stoer is. Matilda, want ze is heel bijzonder & grappig ondanks haar rare familie, bovendien is het ook nog spannend.
Stomste films: Stuart Little, omdat de film een beetje flauw is. De Indiaan in het kastje, het is zo'n suf jongetje!!!! (mijn moeder vindt het een hele leuke film...)
Meest gezien: Dubbel & dwars, die heb ik ook op video & ik heb zelfs de oude versie een keer gezien.
Gezien op Cinekid: An Angel for May

De hoofdrol speler van An Angel for May, Tom, valt door een magische haard en komt terecht in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Daar ontmoet hij het meisje May. May's ouders zijn bij een bombardement omgekomen. Ze woont bij Sam Wheeler , een boer. Hij is de vader van Allison, Allison heeft May gevonden onder het puin van het huis. Verder woont in het huis ook nog Susan, de huishoudster.

Als Tom weer in zijn eigen tijd is komt hij er beetje bij beetje achter dat het huis van Sam, Allison, Susan en May is gebombardeerd. Alleen Susan en May hebben het overleefd. Tom heeft nog een paar dagen voordat de bom zal vallen, hij zet ook alles op het spel om hen te redden.

Ik vond deze film erg mooi en ontroerend, het is heel zielig maar tegelijkertijd ook leuk. Ik vond het vooral heel leuk om te zien wat Tom allemaal deed om May, Sam, Allison en Susan te redden. Deze film had ook heel overdreven en onecht kunnen zijn, maar het acteerwerk is zo goed dat je gewoon helemaal in het verhaal gaat zitten en je echt kan inleven in Toms situatie.

advertentie