The Pledge moet het stellen zonder extra's

Interessante film krijgt karige dvd-behandeling

, Kevin Toma

Sean Penns The Pledge is een interessante psychologische thriller, die door zijn focus op karakterisering en literaire plot danig afwijkt van het gebruikelijke Hollywoodrepertoire. Een film waar tal van interessante extra's bij te bedenken zijn, die stuk voor stuk schitteren door afwezigheid. Gelukkig oogt de film op dvd nagenoeg perfect.

Beeldformaat: 2.35:1 ( Anamorphic Widescreen)
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1 (Engels, Frans en Duits)
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Ijslands
Duur: 119 min (hoofdfilm)
Distributie: Warner Bros Home Entertainment

BEELD: 8
GELUID: 8
EXTRA'S: 5

BEELD
The Pledge ziet er op dvd voorbeeldig uit. Op enkele momenten na (de openings-scène in de sneeuw) is het correct gekaderde beeld helder en scherp. Digitale foutjes zijn niet te bekennen. De kleuren doen warm en verzadigd aan, zonder ooit overdreven fel te worden of in elkaar over te lopen. Zie bijvoorbeeld de neonlichten in de feest- scène, de scène in de kippenboerderij of het prachtige groen van de bossen in de finale.

GELUID
The Pledge is een film die het vooral van muziek en dialoog moet hebben, en op dvd dan ook vooral op die vlakken scoort. Hanz Zimmers muziek klinkt bijzonder aangenaam voor een psychothriller, en de diepe bassen, middeleeuws-aandoende violen en woordloze sopraanpartijen maken het in Dolby Digital 5.1. makkelijk om in deze bedrieglijk gemoedelijke sfeer weg te zinken. Surround-effecten worden spaarzaam maar smaakvol toegepast.

EXTRA 'S
Bij een afwijkende film als The Pledge vallen allerlei interessante extra's te bedenken, die naar gewoonte van Warner helaas schitteren door afwezigheid. De schijf biedt enkel een trailer en wat informatie over de acteurs . Waarom niet cameraman Chris Menges een audiospoor laten vullen met commentaar op zijn subtiele en toch ook expressionistische camerawerk? Waarom Jack Nicholson niet laten praten over zijn boeiende karakter? En waarom geen aandacht voor de trits beroemde acteurs die telkens een scène lang de show mogen stelen ? Ook een film-lange toelichting van regisseur Penn was welkom geweest, of de mogelijkheid om de filmmuziek apart te beluisteren. Heel wat pulp krijgt op dvd een betere behandeling.