Kindercriticus: De reis van Carol

Lies Slot (12) kreeg van deze film een brok in de keel

, Lies Slot

Kinderen schrijven wat zij van de films vinden die op Cinekid 2003 te zien zijn. Lies Slot (12) uit Amsterdam keek naar De reis van Carol van Imanol Uribe. Een grappige maar ook zielige film over een meisje in het Spanje van 1938.

Ik zelf heb de film opgevat als een soort drama-achtige, mooie, spannende film. De film speelt zich af in 1938, tijdens de Spaanse burgeroorlog. Dat is bepaald geen pret! Het gaat over een meisje (Carol) dat samen met haar moeder van Amerika naar Spanje vertrekt. Daar in Spanje woont ook haar familie. Haar vader is piloot bij de militairen en vecht mee in de oorlog. Hij is dus niet bij zijn familie. Carol gaat bij haar Opa wonen en krijgt daar een aantal vrienden en ze wordt ook verliefd.

Carol is zelf heel eigenwijs en doet wat ze wil! Meestal op een leuke manier! Ze is ook best wel jongensachtig en dat maakt haar ook leuk! De film zelf zit vol komische stukjes maar ook hele zielige stukjes, die soms niet altijd geloofwaardig zijn. En die zielige stukjes worden aan elkaar geplakt, lijkt het wel.

Er zitten ook veel stukken in de film waar veel informatie achter zit, die je niet begrijpt en waar verder geen informatie over wordt gegeven in de film. Dat is ook wel heel lastig! Over de oorlog hoe dat nou zit en zo!

Met haar vrienden maakt Carol veel leuks mee. Dat is heel grappig en leuk! Daar word je wel weer blij van! Ik heb soms echt met een brok in mijn keel gezeten omdat het toch wel zielig was. Er vallen twee doden! Deze film heeft me toch wel geraakt!

Het zou best wel echt gebeurd kunnen zijn. En wat een oorlog een kind dan aandoet, vraag ik me toch wel af!! Ik zou deze film aanraden aan kinderen boven de 11! Het is toch wel een hele mooie film, hoor!

De reis van Carol is op Cinekid in Amsterdam nog te zien op woensdag 15 okt. en vrijdag 17 okt.

advertentie