Kindercriticus: Hodder

Tabitha Laurey (11) vindt Hodder een topfilm

, Tabitha Laurey

Tabitha Laurey (11) uit Leiden zag op Cinekid Hodder van de Deense regisseur Henrik Ruben Genz. Ze heeft erg genoten van de film. Ook al zaten er soms erg zielige stukjes in.

De film gaat over Hodder, een jongetje van negen jaar. Hij woont alleen met zijn vader. Zijn moeder is overleden. Zijn vader heeft weinig tijd voor hem, omdat hij 's nachts werkt. Op school wordt Hodder veel geplaagd. Hij heeft helemaal geen vrienden. Op een avond komt er een fee zijn kamer ingevlogen, Zij zegt tegen hem dat hij is uitverkoren om de wereld te redden. Als hij nog wil vragen waarom en hoe hij dat moet doen is ze al weg. Hij probeert de wereld te redden, maar dat lukt hem niet. Daarom besluit hij klein te beginnen en het kleinste eiland ter wereld te redden.

Ik vind het een topfilm. Soms is de film spannend, soms is 'ie erg zielig. Ook kun je er om lachen. Er zijn veel grappige stukjes. Één daarvan is de scene waarin de fee Hodders kamer binnenkomt en hij aan haar vraagt een andere keer terug te komen. Een voorbeeld van een zielig stukje is de scene waarin Hodder een afspraak met twee klasgenoten heeft en ze niet komen opdagen.

Ik vond het heel spannend toen Hodder aan het water zat en een klasgenootje dichtbij hem kwam zitten. Ik dacht echt dat hij hem in het water zou gooien.

De sfeer in de bioscoop was heel gezellig, De zaal was heel erg groot! Na de voorstelling werden de hoofdrolspeler en de regisseur geïnterviewd. Het is echt heel leuk om dat eens van dichtbij mee te maken.

Ik heb de hele tijd geboeid gekeken en raad dan ook iedereen aan om deze film te gaan bekijken.

advertentie