Op de beeldkwaliteit valt het een en ander af te dingen, maar het bonusmateriaal van de dvd-release van Donnie Darko is een must voor de fans. Ook al ontbreken een aantal extra's van de Amerikaanse dvd-release.

'Aan deze film hebben meer mensen meegewerkt dan in de bioscoop zijn gaan kijken,' zegt regisseur Richard Kelly spottend op het eerste commentaarkanaal van de Amerikaanse Donnie Darko-dvd. Donnie Darko kreeg in de Verenigde Staten een beperkt roulement en werd, onder meer door de gebrekkige marketing, slecht bezocht. In verschillende interviews stelde Kelly dat Donnie Darko op dvd beter tot zijn recht komt, en daarin heeft hij waarschijnlijk gelijk.

De meerwaarde van de dvd zijn de extra's. Distributeur A-Film heeft het grootste deel van het bonusmateriaal van de Amerikaanse dvd overgenomen, waaronder maar liefst twee commentaarkanalen: het ene met Kelly en hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal, het andere met Kelly en de overige acteurs. Geen overbodige luxe bij een film die zoveel vragen onbeantwoord laat, hoewel Kelly blijft onderstrepen dat ook zijn eigen interpretatie niet sluitend is. Beide tracks klinken uitzonderlijk geïnspireerd, waarbij analyses, anekdotes, grapjes en vingerwijzingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Al luisterend ga je de film alleen maar meer waarderen.

Wie na het zien van de film op zoek is naar antwoorden zal snel doorklikken naar de 20 (!) verwijderde of uitgebreide scènes . Op enkele details na biedt dit materiaal echter geen nieuwe kijk op de plot. Wat niet wil zeggen dat het niet de moeite waard is. De meeste fragmenten zijn enkel verwijderd om de film korter te maken en zo distributie te garanderen, zoals Kelly in het optionele commentaar vertelt. Maar scènes als het vertrouwelijke gesprek tussen Donnie en zijn vader zijn eigenlijk te mooi om te missen.

De complete 'Cunning Visions'-infomercials, waarin new age- goeroe Jim Cunningham ( Patrick Swayze) zijn helende theorietjes verkoopt, ontbreken op de Nederlandse dvd. Dat is spijtig, want de filmpjes zijn op de Amerikaanse schijf voorzien van begeleidend commentaar door Cunning Visions-woordvoerster Linda Connie en regisseur Fabian van Patten. Duidelijk twee fictieve personages, die samen een ronduit melige parodie leveren op de standaard-commentaartracks zoals je die van dvd gewend bent.

De door het hoesje aangekondigde 'Cunning Visions' zijn enkele tekeningen uit Cunninghams lespakket, die in hoog tempo voorbij razen. Eveneens op het hoesje vermeld en eveneens afwezig op de schijf is het met de menuknopjes doorbladerbare boek The Philosophy of Time Travel, waarin Donnie Darko's tijdreisconcept nog eens haarfijn wordt uitgelegd. Wel bevat de dvd de gebruikelijke trailer en wat handenvol artwork.

Het beeld van de hoofdfilm is scherper en warmer dan van de Amerikaanse versie, maar wordt voortdurend ontsierd door grove digitale fouten. Het geluid is ten opzichte van de regio 1-versie juist een verbetering: behalve een heldere en sfeervolle Dolby 5.1- mix bevat de Nederlandse dvd ook een DTS-kanaal.

Beeldformaat: 2.35:1 (anamorphic widescreen)
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1 DTS 5.1 (Engels)
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 108 minuten ( hoofdfilm)
Distributie: A-Film Home Entertainment