Ook in première

Dickie Roberts: Former Child Star, The Prince & Me, Eurotrip, Crimson Rivers 2

Twee onleuke komedies, een idiote actiefilm en mierzoete meisjesromantiek kort besproken.

Dickie Roberts: Former Child Star van Sam Weisman
Dertig jaar geleden was het brutale jochie Dickie Roberts het middelpunt van een succesvolle sitcom . Nu parkeert hij de auto's van de gasten van een duur restaurant en doet het uitgerangeerde kindsterretje er alles aan zijn carrière weer op de rails te krijgen. Het enige aardige aan deze door Adam Sandler geproduceerde komedie zijn de voormalige kindsterren die even als zichzelf opduiken - van Emmanuel Lewis tot Corey Haim. In de hoofdrol is David Spade, die ook het scenario schreef, echter hopeloos onleuk.
(Jan Pieter Ekker)

The Prince & Me van Martha Coolidge
Zijn er nog steeds schoolmeisjes die er van dromen om met een man van koninklijke bloede te trouwen? In Hollywood denken ze van wel, want de romantische komedie The Prince & Me maakt de fantasie weer eens tot film . Zij is een studente afkomstig van het Amerikaanse platteland, hij een prins uit het Engelstalige Denemarken. Hun liefde verloopt niet volgens het protocol, maar wel conform de mierzoete genreregels.
(David Sneek)

Eurotrip van Jeff Schaffer
Europa is even groot als een winkelcentrum en Parijs is een voorstad van Berlijn - de basiskennis van een groepje Amerikaanse tieners dat op vakantie gaat in de schaamteloos foute komedie Eurotrip is beperkt. Hun vooroordelen kloppen niet, maar andere misvattingen worden wel waarheid. In Amsterdam vinden ze perverse Duitstalige seks, in Londen ontmoeten ze hooligans in een Manchester United-pub, en een Berlijnse kleuter tekent een klein zwart snorretje onder zijn neus.
(David Sneek)

Crimson Rivers 2 van Olivier Dahan
Uit de studio's van de Franse producent Luc Besson blijven imitaties van Amerikaanse films komen. In Rivières pourpres 2, zoals deze actiefilm eigenlijk heet, nemen agenten Jean Reno en Benoît Magimel het in de ruïnes van de Maginot-linie op tegen nazi's en gedrogeerde supermonniken die naamgenoten van de twaalf apostelen willen vermoorden. Idioot , maar wel mooi vormgegeven.
(David Sneek)