Ook in première

Ong Bak, Against the Ropes, Chasing Liberty, Paniek op de Prairie, 18 ans après

Een vechtfilm zonder special effects, een clichérijke boksfilm, een remake zonder charme, een schreeuwerige tekenfilm en een zoutloze sequel kort besproken.

Ong-Bak: Muay Thai Warrior van Prachya Pinkaew
Als het hoofd van een heilig buddhabeeld is gestolen, wordt de sterkste, snelste en nobelste jongeman van het dorp op pad gestuurd. Wat volgt zijn duizelingwekkende stunts en talloze knokpartijen tussen de diepgelovige dorpeling en de goddeloze, grootsteedse schurken - gemaakt zonder special effects, en de acteurs hangen niet aan kabels als ze vliegen.
(Jan Pieter Ekker)

Against the Ropes van Charles Dutton
Meg Ryan als boksmanager, die zich, gehuld in strakke topjes en korte rokjes, in een door zwarte mannen beheerste subcultuur naar de top knokt. Clichérijk, tenenkrommend en vol ridicule plotwendingen - volgens de aftiteling geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Jackie Kallen.
( Jan Pieter Ekker)

Chasing Liberty van Andy Cadiff
Roman Holiday, maar dan slecht. De tienerkomedie Chasing Liberty is geïnspireerd op de film die van Audrey Hepburn een ster maakte, maar kan de charme van het origineel zelden benaderen. Met Mandy Moore als presidentsdochter, die tijdens een reis door Europa aan de aandacht van haar hoeders ontsnapt.
(David Sneek)

Paniek op de prairie van Will Finn en John Sanford
Paniek op de prairie (originele titel: Home on the Range) zou wel eens het einde van een rijke traditie kunnen zijn; het is waarschijnlijk de laatste met de hand getekende Disney-film. Een groots afscheid is het niet. Het verhaal waarin drie koeien in het wilde westen zich ontwikkelen tot premiejagers die een jodelende veedief vangen, bevat weinig meer dan geschreeuw en felgekleurde aanstellerij.
(David Sneek)

18 ans après van Coline Serreau
Vervolg op de Franse kaskrakende komedie Trois hommes et un couffin uit 1985. Achttien jaar later is de kleine baby geslaagd voor haar eindexamen en gaat ze met haar drie vaders (gespeeld door dezelfde acteurs als in 1985), haar moeder, de nieuwe, stompzinnige Amerikaanse man van haar moeder, en diens twee zoons op vakantie in Zuid-Frankrijk. Dat levert zouteloze grappen op over viagra.
( Jan Pieter Ekker)

advertentie