Politiek correcte gesprekjes, een film met 'Wedding' in de titel en ranzige tienerhumor kort besproken.

Marokko Swingt van Barbara den Uyl
De zangeres Najat Atabu geeft in Marokko Swingt een masterclass aan vier jonge Nederlands-Marokkaanse zangeressen . Maar in de documentaire van Barbara den Uyl wordt de muziek al snel ondergeschikt gemaakt aan brave, politiek correcte gesprekjes waarin de vrouwen vertellen over hun multiculturele leven. Interessanter is de voorfilm Jamila, over een schoolmeisje dat met hoofddoek om aan damesvoetbal doet. Mag ze haar knieën wel bloot laten, is de theologische vraag voor haar familie.
(David Sneek)

The Wedding Date van Clare Kilner
Haar zusje gaat trouwen in Engeland, en om niet alleen op het feest te hoeven verschijnen huurt de vrijgezelle Amerikaanse Kat (Debra Messing) een knappe gigolo (Dermot Mulroney) in. Vele clichés over mannen en vrouwen, trouwpartijen en Engelsen volgen, in een stroperig geregisseerde romantische komedie die wil herinneren aan Four Weddings and a Funeral, My Best Friend's Wedding, My Big Fat Greek Wedding en andere films met 'Wedding' in de titel.
(Pauline Kleijer)

Without a Paddle van Steven Brill
Zelfs in het altijd zo abominabele genre van de ranzige tienerkomedie zijn nog nieuwe dieptepunten mogelijk. In Without a Paddle zakken drie jonge mannen, als een eerbetoon aan een kort tevoren overleden jeugdvriend, samen een rivier af, op zoek naar de schat waarvan ze in hun jongensjaren droomden. Onderweg moeten Star Wars-verwijzingen, een beer, halfnaakte meisjes, schietgrage rednecks en Burt Reynolds voor komische episodes zorgen.
(David Sneek)