Ook in première

After the Sunset, White Noise, Sterk als een leeuw

Een chaotische thriller, een degelijke kinderfilm en een zorgeloze actiekomedie kort besproken.

After the Sunset van Brett Ratner
After the Sunset is losjes gebaseerd op Hitchcocks To Catch a Thief, waarin Cary Grant als gepensioneerde juwelendief in de verleiding komt zijn oude ambacht weer op te pakken. Daarmee houdt de vergelijking op. Pierce Brosnan, recent ontslagen als James Bond, is geen Grant , al doet hij een aardige poging zijn komisch talent te bewijzen. Regisseur Brett Ratner (Rush Hour) is de juiste man voor het type lol dat After the Sunset beheerst. De plot kent verrassingen, maar de film draait om melige grappen en zorgeloze actie. Daarbij bewijst Ratner dat flauwigheid best leuk kan zijn.
(Pauline Kleijer)

White Noise van Geoffrey Sax
Na de geesten in het telefoonnetwerk in de Ring-films, duikt het bovennatuurlijke nu in de ether op. Michael Keaton kijkt en luistert als weduwnaar naar de sneeuw en de ruis op zijn tv om zo contact met zijn overleden vrouw te maken. In de chaotische thriller White Noise leidt dat onderzoek tot weinig goeds.
(David Sneek)

Sterk als een leeuw van Manne Lindwall
Als de moeder van de 9-jarige Simon een nieuwe vriend vindt, betekent dat ook dat hij een broer krijgt: de iets oudere Alex, die hem op school het leven onmogelijk maakt. Degelijke Zweedse kinderfilm , waarin de confrontaties tussen de jongens als in een thriller in beeld worden gebracht.
(David Sneek)

advertentie