Ook in première

11:14, Vijf Kids en ik, Blade: Trinity

Een hip debuut, avonturen van een zandfee en halve bloedzuiger kort besproken.

11:14 van Greg Marcks
Een serie onfortuinlijke, in zwarte humor gedrenkte gebeurtenissen rond een viaduct in het Amerikaanse gat Middleton. Een auto die maar niet wil starten, een afgeschoten piemel, seks op het kerkhof: 's avonds, om veertien over elf, komen de verhalen op dramatische wijze samen. De pas 27-jarige Marcks strikte voor zijn hippe debuut onder anderen Patrick Swayze en Hilary Swank, die ook mede-produceerde.
(Jan Pieter Ekker)

Vijf Kids en ik van John Stephenson
In het tuinhuis van de familie bij wie ze zijn ondergebracht omdat hun vader tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het front moet, vinden vijf kinderen een zandfee. Dat is een soort harig schelpdier dat wensen kan vervullen, maar daarbij wel veel ellende veroorzaakt. Zijn tovermacht resulteert in avonturen die zelden meer zijn dan een excuus voor veel digitale effecten, en die bovendien te lijden hebben onder een slechte Nederlandse nasynchronisatie.
(David Sneek)

Blade: Trinity van David S. Goyer
Voor de derde keer vecht Wesley Snipes als stripheld Blade tegen vampiers, ook al is hij zelf een halve bloedzuiger. Lange leren jassen en zonnebrillen bepalen het gedateerde uiterlijk van de film, waarin een duizenden jaren oude vampier uit de dood ontwaakt. Geen cliché blijft ongebruikt wanneer die - niet eens bijzonder enge - vijand met pijl en boog en speciaal ontwikkelde gentherapie wordt bestreden.
(David Sneek)