Ook in première

Final Destination 3, Failure to Launch, Crossing the Bridge: the Sound of Istanbul

Een horrofilm, een romantische komedie en een muziekdocumentaire kort besproken.

Final Destination 3 van James Wong
Is het een remake of een sequel? Dat is vaak de vraag bij horrorfilms, maar in het geval van Final Destination 3 is elk antwoord goed: het derde deel in de serie vertelt precies hetzelfde verhaal als de twee eerdere films. Opnieuw ontsnappen enkele scholieren door een paranormale waarschuwing aan een fatale ramp, en opnieuw probeert de dood ze vervolgens alsnog te halen met alledaagse en minder alledaagse ongelukken. Regisseur James Wong, die ook het eerste deel maakte, laat zijn jonge acteurs op verrassende manieren hun einde tegemoet gaan, maar de kracht en de spanning van de film is vooral het resultaat van de vele levensgevaarlijke momenten die nog net goed aflopen.
** (David Sneek)

Failure to Launch van Tom Dey
De knappe, 35-jarige Tripp (Matthew McConaughey) woont nog steeds bij zijn ouders. Om hem alsnog uit te laten vliegen, huren zij de even knappe Paula in ( Sarah Jessica Parker), in een romantische komedie met een curieus uitgangspunt: hij is een onvolwassen egoïst, zij blijkt nog veel onsympathieker.
*** (Jan Pieter Ekker)

Crossing the Bridge: the Sound of Istanbul van Fatih Akin
Muziekdocumentaire waarin de Duitse Turk Fatih Akin met Alexander Hacke, die de muziek voor zijn multiculti drama Gegen die Wand maakte, zich in de melting pot Istanbul onderdompelen in de mengvormen tussen oosterse en westerse muziek.
*** (Jan Pieter Ekker)