Ook uit op dvd

Bad News Bears, The Chronicles of Narnia en Rize

Billy Bob Thornton in remake jaren zeventig-film, C.S. Lewis- verfilming met pratende dieren en documentaire over de wereld van clowning en krumping kort besproken.

Bad News Bears
Regisseur Richard Linklater (Before Sunrise, School of Rock, Tape) maakte een onderhoudende remake van Bad News Bears, een komische film over een jeugdhonkbalteam. De rol van coach Buttermaker, een aan lager wal geraakte voormalige honkbalspeler, werd in 1976 gespeeld door Walter Matthau, in 2005 door Billy Bob Thornton. In de uitgebreide extra's op de dvd gaat het uiteraard veel over de verschillen van deze versie met het origineel, bijvoorbeeld de grotere etnische diversiteit van het team en enkele toegevoegde personages, zoals een jongen in een rolstoel die ook in het honkbalteam zit. De film is van commentaar voorzien door Linklater en zijn scenarioschrijvers. Verder zijn er leuke verwijderde scènes, ook met commentaar, en een paar prima filmpjes met achtergrondinformatie.
Film : ***
Extra's: ****
Uitgebracht door Paramount Home Entertainment

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe
Disney 's verfilming van C.S. Lewis' The Chronicles of Narnia-boeken speelt zich af in een magische wereld waar pratende dieren wonen. Ondanks de kritiek op de religieuze ondertonen van de film en het kunstmatige van de met digitale technieken opgeroepen wereld, was de film met een wereldwijde opbrengst van meer dan 700 miljoen dollar een groot succes. Ook de dvd zal als zoete broodjes over de toonbank gaan. De collector's edition van twee discs is daarbij het meest aan te raden. Het bonusmateriaal (meer dan 3,5 uur) gaat voor een deel in op de fantasiewereld van Narnia, en behandelt verder veel facetten van het maken van de film, met onder meer een kijkje achter de schermen bij het opnemen van de scène met de smeltende rivier.
Film: ***
Extra's: ****
Uitgebracht door Buena Vista Home Entertainment

Rize
De film had misschien wat minder rommelig gekund en meer achtergrondinformatie kunnen verschaffen, maar de waarde van David Lachapelle's documentaire Rize ligt vooral in het tonen van een beweging die tot nu toe weinig aandacht kreeg. Welkom in de wereld van clowning en krumping, van kleurig uitgedoste, beschilderde mensen in Los Angeles die energiek en wild dansen. En dat als alternatief voor het straatgeweld in de arme wijken van de stad. Rize wordt op dvd uitgebracht als gewone uitgave en als special edition dubbeldisc. Het extra materiaal op het tweede schijfje - zoals interviews met de regisseur en de dansers en enkele verwijderde scènes - voegen weinig belangwekkends toe.
Film: ***
Extra's: **
Uitgebracht door De Filmfreak

advertentie