De vierde Harry Potter-film, Jennifer Connelly in een remake van een Japanse horrorfilm en Jessica Alba die weinig om het lijf heeft (in een film die weinig om het lijf heeft) kort besproken.

Harry Potter and the Goblet of Fire
Regisseur Mike Newell verwerkte in deze vierde Harry Potter -film scènes die niet in het boek voorkomen. Ze moesten bijdragen aan een ' typisch Brits kostschoolgevoel', waarbij de jonge tovenaarsleerlingen toch vooral onzekere pubers zijn. Die sfeer voert ook de boventoon in de bijna honderd minuten aan extra's op de dvd: in verschillende Making Of's, kijkjes achter de schermen en een uitgebreid interview zijn het vooral de jonge castleden die aan het woord komen. We zien Newell over de grond rollen als hij laat zien hoe hij een scène voor ogen heeft en hoofdrolspeler Daniel Radcliffe vertelt dat hij toch vooral uitkijkt naar Harry's eerste zoen. Diepgaande achtergrondinformatie hoef je niet te verwachten, maar het maakt de extra's niet minder vermakelijk.
Film: ****
Extra's: ****
Uitgebracht door Warner Home Entertainment

Dark Water
Begin 21ste eeuw werd in Hollywood de Japanse griezelfilm ontdekt. In het bijzonder de films van Hideo Nakata, die met Ring en Ring 2 (over een videoband die moordt) wereldwijde hits scoorde. Beide films kregen een Amerikaanse versie, die de Japanse successen zoniet nog overtroffen. Reden waarom Hollywood ook een remake wilde van Nakata's Dark Water (2002), een griezelfilm over een alleenstaande moeder en de geest van een overleden meisje. Het talent dat aan de film meewerkte - regisseur Walter Salles, actrice Jennifer Connelly, acteurs Tim Roth en John C. Reilly - is indrukwekkend, maar de film werd dat niet. Meer familiedrama dan horror. De film kreeg wel een heel behoorlijke dvd-release. Bijna een uur aan extra's, variërend van cast- en crew-interviews, tot analyses van de montage en van het gebruik van geluid in de film.
Film: ***
Extra's: ***
Uitgebracht door Buena Vista Home Entertainment

Into the Blue
Op de cover van het maart-nummer van de Amerikaanse Playboy staat actrice Jessica Alba. Tot woede van de Sin City-ster, die had geweigerd naakt voor het blad te poseren. De foto was afkomstig uit het pr-materiaal van Into the Blue, een op de Bahama's opgenomen productie over gebronsde schatzoekers, haaien, drugssmokkelaars, boten en jetski's. De film was geen groot succes in Amerika; in Nederland wordt hij direct op dvd uitgebracht. Op de onderhoudende commentaar -track geeft regisseur John Stockwell, die in 2002 de veel beter geslaagde surf- film Blue Crush maakte, een aantal redenen. Hij erkent dat de personages onder water, met masker en regulator, moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Stockwell wijst op (continuïteits-)foutjes, hij meldt dat scènes zijn afgezwakt voor de filmkeuring, dat hij meningsverschillen had met de studio, en dat de trailer al verraadde wie de schurk is. Maar de onderwateropnamen zijn schitterend. En Jessica Alba loopt bijna de hele film in haar bikini rond.
Film: **
Extra's: ****
Uitgebracht door: Fox Home Entertainment