Ook uit op dvd

Broken Flowers, Two for the Money en A Dirty Shame

Jarmusch met mooi ogende extra's, Pacino in gokfilm en smakeloze John Waters kort besproken.

Broken Flowers
Erg veel stellen de extra's op de dvd van Broken Flowers niet voor, maar ze zien er mooi uit. Neem het item Start to Finish, een aaneenschakeling van beelden van het klapbord dat het begin van elke scène aangeeft, waarop met krijt vermeld staat welke scène er gedraaid wordt; ze zijn allemaal achter elkaar gezet. Grappig om één keer te bekijken. Verder is er een vier minuten durend filmpje met citaten van regisseur Jim Jarmusch, opgeleukt met vage maar fraaie beelden die tijdens de opnamen gemaakt zijn. En er is nog wat materiaal te zien dat niet gebruikt is: de twee meisjes in de bus, uit het begin van de film, die zitten te improviseren.
Film: ****
Extra's: **
Uitgebracht door A-Film Home Entertainment

Two for the Money
Geld, daar draait het om in Two for the Money, en gokken. Al Pacino runt een bedrijf dat tips geeft en daarvoor commissie opstrijkt. Het mag wel toepasselijk heten dat de film op dvd alleen als dure 2- disc special edition verschijnt, terwijl de inhoud van die tweede disc niets voorstelt. Die bevat materiaal dat in het electronische perspakket (EPK) van de film zat: stukjes uit de film en stukjes interview die makkelijk te monteren zijn tot luchtige items in snel in mekaar gedraaide filmprogramma's. Niet kopen dus, gewoon een keer huren - en met het geld dat je uitspaart 's een keer een weddenschap afsluiten.
Film: ***
Extra's: *
Uitgebracht door Dutch FilmWorks

A Dirty Shame
Met excentrieke films als Pink Flamingos, Polyester en Hairspray verdiende John Waters de bijnaam 'De koning van de smakeloosheid'. De laatste jaren is hij minder succesvol. A Dirty Shame haalde in Nederland de bioscoop niet eens. En daar valt veel voor te zeggen. In de productie verandert een frigide huisvrouw uit Baltimore - nadat zij haar hoofd flink heeft gestoten - in een seksverslaafde met een brandend kruis. Haar dochter Caprice (artiestennaam: Ursula Toeters) had al eerder een knal tegen haar bol gehad. Voorts in Waters' theater: corpulente homo's die 's nachts een triootje in de tuin doen, een politieagent in een babydoll en een sekte die ernaar streeft dat iedereen op de hele wereld tegelijk zal neuken. In de 'making of' wordt gesteld dat regisseur John Waters net zo belangrijk is voor Baltimore als Ingmar Bergman voor Zweden. Arme inwoners van Baltimore.
Film: *
Extra's ***
Uitgebracht door Universal

advertentie