Ook uit op dvd

The Omen: 30th Anniversary Edition, Three Times en A Hole in My Heart

Drie films kort besproken

The Omen: 30th Anniversary Edition
De zoveelste onnodige remake dit jaar was van de jaren zeventig klassieker The Omen van Richard Donner. Destijds een 'must see'-film die vrijwel evenveel succes had in de bioscopen als Jaws en The Exorcist. En dat terwijl er in The Omen, hoewel het een horrorfilm was, vrijwel geen druppel bloed vloeit. Alles is suggestie, vernuftig camerawerk, goed acteren en fantastische, angstaanjagende muziek (het 'Ave Satani' van Jerry Goldsmith wordt nog steeds geplagieerd). Een en ander wordt uitvoerig en met veel liefde uit de doeken gedaan op de dubbeldvd The Omen: 30th Anniversary Edition.
Film:****
Extra's:****
Uitgebracht door Fox Home Entertainment

Three Times
Three Times van de Taiwanese meester Hou Hsiao Hsien draaide maar een paar weken in de Nederlandse filmhuizen. Te weinig, voor dit wonderschone drieluik over levens die draaien om een onvervuld verlangen naar liefde en geluk, en het beklemmende gevoel dat die zoektocht zelden tot een bevredigend resultaat leidt . Een dvd biedt uitkomst, en als er dan ook nog extra's op zo'n dvd staan - wat bij arthouse-films eerder uitzondering dan regel is - is dat helemaal een bonus . Helaas is het interview met de regisseur op deze dvd, ondanks de 25 minuten, een lange zit.
Film:****
Extra's:**
Uitgebracht door Lumière

A Hole in My Heart
Dat de opnamen voor Lukas Moodyssons vierde film, A Hole in My Heart, moeilijk zullen zijn geweest, laat zich raden. De film - waarin we de flat van een verlopen pornoregisseur en zijn fysiek en emotioneel gehandicapte zoon zo goed als niet verlaten - was al moeilijk te bekijken, laat staan hoe dat voor de acteurs moet zijn geweest. Op de dvd van de film krijgen we een aardige, ongemonteerde, inkijk in de warrige werkwijze van de regisseur, die na Fucking Åmål, Together en Lilya 4-ever een van Europa's veelbelovende regisseurs was. Tot hij A Hole in My Heart maakte, en iedereen dacht dat hij gek geworden was.
Film:**
Extra's: ***
Uitgebracht door De Filmfreak