Een Cannesganger, een pooier die rapper wil worden en een Disney- klassieker kort besproken.

Guernsey
De eerste scène, vertelt regisseur Nanouk Leopold op de dvd van Guernsey, duurt met opzet nét wat te lang. Zodat de kijkers bij zichzelf denken: 'Nu is het wel lang genoeg. Nou , nou.' Ze dwingt de kijker zich aan te passen aan haar tempo. 'Wen er maar aan .' De dvd van Leopolds tweede film biedt als extra's een 10 minuten durend, interessant maar nogal ruw gemonteerd interview met Leopold en een acht minuten durende Making Of. Het is zo'n Making Of waarin de acteurs eerst nog eens uitleggen wie hun personage is - terwijl de dvd-kijker de film allang gezien heeft - en dan de lof zingen over de regisseur.
Film: ****
Extra's : ***
Uitgebracht door A-Film Home Entertainment

Hustle & Flow
Hustle & Flow werd in 23 dagen opgenomen, maar het kostte regisseur Craig Brewer vier jaar om het geld bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk was het geen studio maar een bevriende producent die investeerde in de film over een pooier die rapper wil worden. Op de extra's van de dvd, bestaande uit een audiocommentaar en drie Making Of's die alles bij elkaar ongeveer een uur duren , is Brewer duidelijk vol van zichzelf: hij vertelt over zijn inspiratiebronnen (zijn vader en Purple Rain), het productieproces, geldzorgen en acteurs, en geeft uitgebreid advies aan 'beginnende filmmakers'. We zullen maar even vergeten dat dit ook Brewers eerste film is, want het levert interessante informatie op.
Film: ***
Extra's: ****
Uitgebracht door Paramount Home Entertainment

Lady en de Vagebond
Lady en de Vagebond, de vijftiende lange film uit de studio van Disney, is niet gebaseerd op een boek of een sprookje. De geschiedenis wordt uitgebreid uit de doeken gedaan in een lange 'making of'. Die begint al in 1925 wanneer Walt, nadat hij een dinerafspraak was vergeten, aan zijn vrouw een puppy in een hoedendoos cadeau geeft. Op de rijke dubbeldvd van de Disney Classic, over de liefde tussen de deftige Lady en straatschooier Vagebond, kan men ook op zoek naar de hond in zichzelf met de persoonlijkheidstest 'Jouw diepste blaf'.
Film: *****
Extra's: ****
Uitgebracht door: Buena Vista Home Entertainment