Hooguit losse flodders

Running with Scissors van Ryan Murphy op dvd

, Saskia Legein

Augusten Burroughs is het product van een typisch jaren '70 stel; bemiddeld, en onder invloed van hippe denkbeelden hopeloos de weg kwijtgeraakt. Moeder is een neurotische thuisdichteres die droomt van roem en erkenning, vader denkt vooral aan de volgende whisky.

Een scheiding is onvermijdelijk, en Augusten wordt bij het gezin van moeders therapeut, Dr Finch, geparkeerd. Maar de Finches zijn al helemaal verknipt.

Debuterend regisseur Ryan Murphy waagde zich aan de verfilming van de populaire , autobiografische roman van Burroughs. Murphy bedacht, schreef en regisseerde eerder de grimmige televisieserie Nip/Tuck, over twee plastische chirurgen, maar snijdt zich met het zwartkomisch bedoelde Scissors in de vingers. Producent Brad Pitt gooide ongetwijfeld al zijn gewicht in de strijd om de topcast met Annette Bening, Jill Clayburgh, Alec Baldwin, Joseph Fiennes en Gwyneth Paltrow bij elkaar te krijgen, maar Murphy weet met de overvloed aan talent hooguit losse flodders te schieten. Running With Scissors werd niet uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. (Uitgebracht door Sony Pictures)

advertentie