Oudhollands VOC-sfeertje

De Scheepsjongens van Bontekoe van Steven de Jong op dvd

, Evelien Kortum

‘Ik vertrouw Harry, die steekt al jaren acteurs in de fik dus dat komt wel goed,’ laat een iets te blonde Thomas Acda weten. Niet veel later staat de set in de Bruynzeelfabriek van Zaandam in lichter laaie. De brand op het schip is een van de belangrijkste gebeurtenissen in het klassieke jongensboek De Scheepsjongens van Bontekoe. Zo ook in de filmversie van regisseur Steven de jong, waarin het niet aan visueel spektakel ontbreekt.

De making of op de dvd biedt daarentegen slechts een karig kijkje op de set, waarbij De Jong een dwars paard probeert te regisseren en de acteurs braafjes over hun rol en het verhaal vertellen. In de korte visual effects-animatie is te zien hoe de stellages in een mast werden veranderd en hoe de golven hun schuimkoppen kregen.

Wie daarna nog geen genoeg heeft van het oudhollandse VOC-sfeertje, kan zich wenden tot de gratis bijgeleverde cd of de videoclip van Nick en Simon, waarin het duo gezapig vanuit een bioscoopstoel in Tuschinski het nummer van de soundtrack playbackt. 

Verkrijgbaar vanaf: 27 maart
Adviesprijs: 22,99 euro

Extra’s:
The making of (23 minuten)
De visual effects (3 minuten)
Teaser & trailers
Clip ‘Pak maar m’n hand’ van Nick en Simon
CD met muziek van de film

Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Duur: 135 minuten
Distributeur : Bridge Pictures

advertentie