Ouwe jongens krentenbrood

Planet Terror van Robert Rodriguez op DVD

, Evelien Kortum

Een gestoorde wetenschapper die testikels op sterk water verzamelt, zombies, explosies en heel, heel veel bloed en andere lichaamssappen. Robert Rodriguez veegde voor zijn bijdrage aan het Grindhouse-project samen met Quentin Tarantino alle B-film-clichés op een hoopje om een ouderwets slechte double feature filmavond te maken, inclusief foute neptrailers.

‘We wilden graag die authentieke low-budget-look voor de film. Ook moest ik rekening houden met het budget, want Quentin moest zijn deel nog draaien,’ vertelt Rodriguez in een interview op de dubbel-dvd.

Zo bezuinigde de regisseur op acteurs door dezelfde stuntmensen in verschillende scènes te gebruiken. Bovendien vertolkt niet alleen Rodriguez’ zoontje een rolletje –‘Ik heb hem nog steeds niet verteld dat hij doodgaat in de film’–, maar ook zijn huisarts en zijn makelaar.

Toch werd Planet Terror de duurste productie die Rodriguez tot nu toe maakte. Want de film eruit laten zien als bekraste, verkleurde celluloid uit de jaren ‘70 is slechts een van de 450 special effects die de film rijk is.
Met een hoog ouwe jongens krentenbrood-gehalte vertellen Tarantino en Rodriguez honderduit over al hun ideeën om de B-film uit de jaren ’70 nieuw leven in te blazen; als twee cinefiele jongetjes die maar geen genoeg kunnen krijgen van de etterende builen , machinegeweren en explosies.

Planet Terror komt dan ook beter uit de verf in een morsige bioscoop dan in een willekeurige huiskamer. Degenen die zich nog enigszins in een cinema willen wanen kunnen de film afspelen met een ‘ audience reaction track,’ waarop naar hartenlust gegruweld, gefloten en geklapt wordt.  

Verkrijgbaar vanaf: 20 maart
Adviesprijs: 29,99 euro

Extra's oa:

10 Minutes film school met Robert Rodriguez
The badass babes of Planet Terror (de actrices)
The guys of Planet Terror (de acteurs)
Making of, stunts en interviews
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Geluidsformaat: Dolby 5.1
Duur: ca 101 minuten (hoofdfilm)
Distributeur: Afilm

 

advertentie