Overzicht: de Telefilms van 2006

Multiculturele komedies en hiphop lovestories

, Gerhard Busch

Om de banden tussen televisie en film aan te halen werd acht jaar geleden het concept Telefilm bedacht; films van rond de negentig minuten die 'inspelen op maatschappelijke thema's en ontwikkelingen'. Een nogal vage omschrijving, en dat is maar goed ook. Want zo flitsen we in lichting 2006 van de komische verwikkelingen in de multiculturele keuken van een wegrestaurant naar een muzikale R&B hiphop lovestory.

Karin Junger en Brigit Hillenius

Oordeel: 'Muzikale R&B hiphop lovestory' is even geloofwaardig en aangrijpend als de doorsnee musical (niet dus), maar is wel energiek en duidelijk met plezier gemaakt. Quote: 'Ik stop pas met jatten als ik kan leven als Scarface. Uitzending: 10 juni, 22:30 uur

Theu Boerman

Oordeel: Losjes op opkomst en ondergang van softwarehuis Baan gebaseerd drama is vooral dan sterk als het de broers duidelijk wordt dat de economische en religieuze belangen botsen.

Quote: Dominee: 'Koop aandelen Van der Laan en de heer zal u genadig zijn.

Uitzending: 3 juni, 22:30 uur

Frank Ketelaar

Oordeel: Film hinkt op te veel gedachten en slaat de plank soms pijnlijk mis (zoon Simon uit Australië), maar Rifka Lodeizen als Chantal en Bastiaan Ragas als haar vriend Robin maken veel goed.

Quote: Klant: 'Assen heeft echt alles.' Chantal: 'Ja dat dacht ik al, zoals jij het vertelt.'

Uitzending: 27 mei, 22:30 uur

Karim Traïdia

Oordeel: Handvol korte verhalen worden gepropt in deze episodenfilm, waar het wellicht beter was geweest er een te kiezen en die verder uit te diepen. Wel staalkaart van Nederlandse acteurs aanwezig.

Quote: 'Dit is een vakantiehuis. Je moet hier tot rust komen!'

Uitzending: 20 mei, 22: 30 uur

Eric Oosthoek

Oordeel: Het schematische verhaal en het rommelige en zwabberende beginstuk worden bijna gered door het sterke en emotionele einde.

Quote: Moeder over Jordi's vrienden: 'Maar jullie zien elkaar toch nooit.' Jordi: 'Nee , daarom chatten we.'

Uitzending: 13 mei, 22:30 uur

Martin Koolhoven

Oordeel: Deze Romeo en Julia tussen de potten en pannen deed het erg goed in de bioscoop, maar is weinig meer dan vermakelijk vakwerk van regisseur Koolhoven , van wie we toch meer verwachten.

Quote: 'Hee Speedy! Doe's rustig aan vriend. Doe je aan burn out of zo? Je wordt per uur betaald hier.'

Uitzending: 6 mei, 22:30 uur

advertentie