FW: Filmpje archief Aflevering 111 t/m 115

Aflevering 111 en verder

Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.


Een relletje in Hollywood: Natalie Portmans body double voor Black Swan beweert dat de Oscarwinnende actrice slechts in 5% van de 'full body' balletscènes is te zien. Portmans aandeel zou rijkelijk zijn overdreven om haar Oscarkansen te vergroten. In bovenstaande 'Visual Effects Reel' is onder andere te zien hoe in de postproductie Portmans hoofd op dat van haar body double werd geplaats. LET WEL: HET FILMPJE BEVAT EEN AANTAL SPOILERS! 

 

Aflevering 112: 25 jaar Pixar


Ode aan 25 jaar Pixar, de studio die de afgelopen decennia verantwoordelijk is voor een aantal van de mooiste animatiefilms uit de filmgeschiedenis. Tekenend voor de filmliefde van de medewerkers van Pixar is dat de maker van bovenstaande compilatie niet werd aangeklaagd wegens rechtenschendingen, maar als beloning onder andere het complete oeuvre van de studio toegestuurd kreeg. Hulde.

Voor alle getoonde films, klik hier .

Aflevering 113: Footlose remake

Our Footloose Remake (Full Movie) from DaveAOK on Vimeo.

54 amateur-filmmakers maakten uit protest tegen de in 2008 aangekondigde remake van jaren '80 dansklassieker Footloose hun eigen, op zijn zachts gezegd nogal vreemde hervertelling. Meer info over het project: klik hier.

 


Voor alle getoonde films, klik hier.

 

Aflevering 114: Dustin Hoffman kan niet stoppen met lachen


Lost in Translation. Als Dustin Hoffman door een Franse journaliste wordt geïnterviewd die het Engels niet zo machtig is wordt het gesprek van het ene op het andere moment een stuk leuker.

Aflevering 115: Todd Barry en Darren Aronofsky over The Original Black Swan 

 In Black Swan zou Natalie Portman oorspronkelijk alleen een kleine bijrol spelen.

advertentie