FW: Filmpje archief aflevering 81 t/m 85

De filmpjes van de afgelopen weken

Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.


Jason Eisener won met zijn creatie Hobo with a Shotgun in 2007 de SXSW/Robert Rodriguez Grindhouse Trailer contest, waarna hij het plan opvatte om de twee minuten durende trailer om te vormen tot een speelfilm. Die film lijkt er nu dan ook echt te gaan komen, met niemand minder dan onze eigen Rutger Hauer in de hoofdrol als moordlustige zwerver-vigilante!


Aflevering 82: Wikus van der Merwe


Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), de hyperactieve, naïeve Zuid-Afrikaan uit Neill Blomkamps sciencefictionfilm Disctrict 9, is in Hollywood om landgenote Charlize Theron over te halen samen met hem een award
uit te reiken tijdens de South African Music Awards. Zijn geheime wapen? Een boombox met Afrikaanstalige muziek, waaronder de klassieker Boeremeisie.


Aflevering 83: David Lynch' ode aan de handtas


Modemerk Dior vroeg David Lynch een korte film voor het internet te maken: "You can do anything you want, you just need to show the handbag, the Pearl Tower and some old Shanghai.’ Het resultaat is vintage Lynch: een beeldschone, verwarde vrouw, onheilspellende muziek en rode gordijnen.
Lady Blue Shanghai is op de site van Dior ook in groot formaat te bewonderen.

Aflevering 84: Goedkope monsters
video platform video management video solutions video player
Gareth Edwards is het prototype nieuwe filmmaker: op zijn slaapkamer creëert hij special effects waar ze in Hollywood vooralsnog honderdduizenden dollars voor neerleggen. Voor zijn speelfilmdebuut Monsters trok hij met een minuscule crew door Midden- en Noord-Amerika. Totale kosten: 15 .000 dollar. Peter Sciretta, hoofdredacteur van Slash Film, zag de film in Cannes: ‘I went in with very low expectations, and was blown away. The film has a reported production budget of $15,000 but looks 700 times more expensive.’

Aflevering 85 : Jackie Chan haat kinderen


Keizer van de komische martial arts-films en ogenschijnlijke kindervriend Jackie Chan heeft er schoon genoeg van; na dictators, terroristen en ‘evil empires’ maakt hij eindelijk korte metten met de tegenstander waar hij de grootste hekel aan heeft: Karate Kids. Van the one and only Ralph Macchio tot de nieuwbakken actieheld Jaden Smith; ze moeten er allemaal aan geloven.

advertentie