FW: Filmpje archief aflevering 91 t/m 95

De filmpjes van de afgelopen weken

Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.


Om het publiek voor te bereiden op de grote verhuizing van het EYE Film Instituut (voorheen Filmmuseum) van het Vondelpark naar een futuristisch nieuw gebouw aan het IJ (eind 2011), brengt EYE de komende tijd een aantal compilatiefilmpjes uit. Vandaag deel 1: Doors.


Aflevering 92: Inception mash-ups


Het is al jaren de favoriete creatie van cinefiele videoknutselaars: de movie mash-up. Het zal niemand verbazen dat de bewerkingen van Christopher Nolans immens populaire blockbuster Inception als paddenstoelen uit de grond schieten. Een selectie:Ex-stripper en scenarioschrijfster Diablo Cody (Juno, Jennifer's Body) heeft tegenwoordig haar eigen online show, ironisch getiteld Red Band Trailer. Te gast in de caravan in aflevering vier is Megan ‘people think I’m a bitch’ Fox. Voor de overige afleveringen: klik hier

Aflevering 95: Inception

Tweemaal Inception vandaag in FW: Filmpje: een fantastische fan-made trailer in jaren ’50 Hitchcock-stijl, en de spoof Inebriation.

Inception trailer - 50's Version!

advertentie