Binnenkort op dvd: juni

De interessantste dvd-releases van de komende maand

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dvd-releases van de komende maand.

8 juni

TRON: Legacy (Joseph Kosinski)
Vervolg op TRON uit 1982, de cultklassieker die aan de basis stond van het gebruik van CGI (Computer- generated imagery). Visueel is het wederom adembenemend, maar het verhaal – zoon van Kevin Flynn, hoofdpersonage uit het origineel, gaat in de computerwereld op zoek naar zijn vader – is wel heel erg slapjes.
Sterren: ***
Extra's:
Tron gevisualiseerd, de cast, eerste blik op Tron: Uprising, de Disney XD animatieserie.

9 juni

Biutiful (Alejandro González Iñárritu)
De eerste film van Iñárritu zonder scenarioschrijver Guillermo Arriaga (Amores Perros, 21 Grams, Babel) is een ambitieuze vertelling over een stervende sjacheraar (Javier Bardem), die in de drie maanden die hem nog resten zijn leven – en dan vooral zijn gezin – op orde probeert te brengen. Blijkt onmogelijk opgave met zijn bipolaire ex, een handvol illegale Chinezen en zijn Afrikaanse vrienden die stiekem spulletjes verkopen op straat. Somber en zwaar, maar onvergetelijk.
Sterren : ****
Extra's:
interviews met cast en crew, Behind Biutiful: Directors Flip Notes.

15 juni

Easy A (Will Gluck)
Olive Penderghast (Emma Stone) komt na een valse roddel  bekend te staan als de slet van de school. Maar in plaats van zich te verzetten gaat ze juist met haar nieuwe identiteit aan de haal. Easy A, losjes gebaseerd op Nathaniel Hawthorns klassieke overspelroman The Scarlet Letter uit 1850, is in wezen een klassieke highschool-komedie, maar dankzij de charmante, heerlijk sarcastische Stone en de anarchistische toon toch stukken beter dan alle recente genregenoten.  (Vanaf 16 juni op CinemaTV een interview met Emma Stone)
Sterren: ***
Extra's:
onbekend.

22 juni

True Grit (Joel en Ethan Coen)
‘Remake’ van de beroemde John Wayne- western door de gebroeders Coen (No Country for Old Men). Met Jeff Bridges in de Wayne-rol van alcoholische sheriff Rooster Cogburn. Centraal staat de zoektocht van de vroegwijze, koppige Mattie, die met behulp van Cogburn en een Texas Ranger (Matt Damon) op zoek gaat naar de moordenaar van haar vader.  Humoristisch, sfeervol en prachtig gestileerd.
Sterren: ****
Extra's:
onbekend

23 juni

Monsters (Gareth Edwards)
Een geluidsman en twee acteurs, dat was in feite het team waarmee debuterend regisseur Gareth Edwards de jungle in trok voor deze sciencefictionfilm over aliens in het grensgebied  tussen de VS en Mexico. Minder dan een half miljoen kostte de film uiteindelijk, maar dat is aan het resultaat niet af te zien. Edwards, die zelf de camera hanteerde en de special effects op zijn computer maakte, staat dankzij Monsters in een klap in de belangstelling van alle grote Hollywoodstudio’s. Zijn volgende project is al bekend: Godzilla.
Sterren: ****
Extra's:
geen.

29 juni

Silent Souls (Aleksei Fedorchenko)
Een prachtige, zowel mystieke als humoristische roadmovie (met een lijk op de achterbank). De hoofdpersoon maakt deel uit van een Russische minderheid van Finse afkomst, de Merja’s, die er vreemde gebruiken op nahouden. Zoals het eigenhandig cremeren van overleden dierbaren – liefst bij een rivier, want water en liefde zijn de enige goden waarin de Merja’s geloven. Betoverend.
Sterren: *****
Extra's :
geen.

advertentie