Binnenkort op dvd: november/december

De interessantste dvd-releases van dit najaar

Fijn voor de feestdagen: een overzicht van de belangrijkste dvd-releases van november en december.

2 november

The Tree of Life (Terrence Malick)
De opvoeding van een jongetje door een zachtaardige moeder en een vader die vindt dat hij voor zichzelf moet leren opkomen laat zijn sporen achter. Epische familiegeschiedenis van regisseur Malick werd opgenomen in het hoofdprogramma van Cannes.
Sterren : *****

7 november

Tomboy (Céline Sciamma)
Drama van Céline Sciamma over een nieuw meisje dat zich in de zomervakantie voordoet als jongen, en door de buurt ook als jongen wordt gezien. Totdat de school weer gaat beginnen.
Sterren : ***

8 november

Lebanon (Samuel Maoz)
Overtuigende, claustrofobische oorlogsfilm over Israëlische tankeenheid die in 1982 Libanon binnendendert en de wereld alleen via de legerradio en een kleine tankopening kan waarnemen. Film speelt zich volledig in de tank af en die keuze leverde Maoz in Venetië de Gouden Leeuw op.
Sterren: ****

14 november

Route Irish (Ken Loach)
Politieke thriller van Ken Loach over een Irak -huurling die niet gelooft dat zijn vriend in Irak bij een ongeluk om het leven is gekomen.
Sterren: ***

Steam of Life (Joonas Berghäll/Mika Hotakainen)
Documentaire van Joonas Berghäll en Mika Hotakainen waarin Finse mannen – in de sauna – openhartig vertellen over hun leven.
Sterren: ****

16 november

Harry Potter and the Deathly Hallow (Part 2) (David Yates)
Het tweede deel van Harry Potter and the Deathly Hallows, dat verdergaat waar deel een ophield. In het slotstuk van de Harry Potter-reeks nemen de jonge tovenaar en zijn vrienden het op tegen vijand Voldemort in de ultieme confrontatie tussen goed en kwaad.
Sterren: ****
Extra’s: Focus points, When Harry Left Hogwarts, The Goblins of Gringotts, The Women of Harry Potter, Warner Bros. Studio Tour Londen, Pottermore preview, Additional Scenes.

Source Code (Duncan Jones)
Sf-actiefilm van Duncan Jones over de jonge militair Steven Colter (Jake Gyllenhaal)  die met een speciaal apparaat acht minuten lang terug in de tijd kan, om de identiteit van een terrorist te achterhalen en zo een bomaanslag te verijdelen.
Sterren: ****
Extra's: Cast Insights – Beleef Source Code door de ogen van de makers ; Focal Points – Korte animaties over het brein, tijdreizen en meer; Access: Source Code – een kijkje achter de schermen van Source Code.

17 november

Blue Valentine (Derek Cianfrance)
Drama over de getrouwde Dean (Ryan Gosling) en Cindy (Michelle Williams), die beiden ongelukkig in hun relatie staan. Flashbacks naar hun ontmoeting worden afgewisseld met momenten uit het heden, waarin hun huwelijk tot een einde komt.
Sterren: ****
Extra's: Trailer

Howl (Rob Epstein/Jeffrey  Friedman)
Drama van Rob Epstein en Jeffrey Friedman over fameus gedicht ‘Howl’ van Allen Ginsberg (James Franco), waarvoor de maker zich in 1957 voor het gerecht moest verantwoorden.
Sterren: ****
Extra's: Trailer 

21 november

Le Gamin au Vélo (Luc Dardenne /Jean-Pierre Dardenne)
Cyril is bijna twaalf en wil zijn vader terugvinden die hem in een kindertehuis heeft gestopt. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Samantha die bereid is om hem in het weekend in huis te nemen.
Sterren: *****

22 november

Tropa de Elite 2 (José Padilha)
Opvolger van het in 2007 in Berlijn met Gouden Beer onderscheiden Tropa de Elite, werd in 2010 in Brazilië de best bezochte film ooit. Hoofdpersonage in beide films is keiharde politiekapitein in Rio de Janeiro die genoeg heeft van het geweld in de door drugsbendes gerunde favela’s, de corruptie in het politiecorps en de machtspelletjes van de politici .
Sterren: ****

24 november

The Troll Hunter (André Øvredal)
Een groep studenten onderzoekt een reeks mysterieuze beeraanvallen, maar komt er al snel achter dat er iets gevaarlijkers achter de moorden schuilt. De studenten ontmoeten een geheimzinnige jager, die ze beginnen te volgen. Dan ontdekken ze dat de man een trollenjager is.
Sterren: ****

28 november

Winter Vacation (Hongqi Li)
Gortdroog en traag is dit eigenzinnige drama over een troosteloos stadje in Binnen-Mongolië, in het noorden van China. Maar ook ontroerend en komisch. Vijf verveelde pubers en een klein jongetje dat dolgraag wees wil worden, vechten tegen de leegheid van het bestaan. Winnaar van de Gouden Luipaard op het filmfestival van Locarno.
Sterren: ***

14 december

Cowboys & Aliens (Jon Favreau)
Sf-actiefilm van Jon ‘Iron Man’ Favreau over een groepje cowboys die in 1873 een invasie van aliens moet zien tegen te houden.
Sterren: ***

27 december

Hasta La Vista (Geoffrey Eindhoven)
Komische roadmovie van Geoffrey Enthoven over twee jongens in een rolstoel en hun blinde vriend die naar Spaans bordeel gaan om eindelijk eens te kunnen ‘poepen’ (Vlaams voor…)
Sterren: ***

advertentie