CinekidKlappers: Moet je zien!

Wat zijn de CinekidKlappers?

Alhoewel slechts een beperkt gedeelte van de wereldwijd geproduceerde kinderfilms beschikbaar wordt gemaakt in Nederland, is het aanbod nog steeds overweldigend. Het kiezen van een kwaliteitsfilm die geschikt is voor kinderen is niet eenvoudig.

Kijkwijzer waarschuwt tot welke leeftijd een film schadelijk kan zijn, maar informeert, naar eigen zeggen, niet over geschiktheid en kwaliteit.

“Hoe maak ik dan een keuze op basis van geschiktheid en kwaliteit?”
Om te helpen deze vraag te beantwoorden publiceert Cinekid, in samenwerking met Cinema.nl, jaarlijks de CinekidKlappers lijst. Een lijst, samengesteld door een commissie van deskundigen, met films die je als kind gezien moet hebben.

De lijst bevat films van vroeger en nu, uit vele landen, voor verschillende leeftijden en met een keur aan thema’s. Het zijn mooie, leuke, ontroerende, spannende en grappige films waar kinderen (4 -14 jaar) van zullen genieten.

Om bij een keuze te assisteren biedt Cinema.nl de CinekidKlappers aan op leeftijd en thema.

Over Cinekid
Cinekid organiseert jaarlijks hét Internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor kinderen. Naast vertoningen van nieuwe mediaproducties worden kinderen, in het Medialab, ook actief betrokken bij de productie van media aan de hand van workshops en leuke (interactieve) activiteiten. Gedurende het gehele jaar ontwikkelt de educatieafdeling van Cinekid lesprogramma’s en workshops voor scholen en culturele instellingen op het gebied van media(wijsheid). Kijk op de website voor meer informatie over Stichting Cinekid.

Over de commissie en samenstelling van de CinekidKlappers lijst
De CinekidKlappers lijst wordt samengesteld door een wisselende commissie die bestaat uit 8 deskundigen (waaronder recensenten, leden van onderwijs- en ouderorganisaties en filmprofessionals). De leden nemen minstens twee jaar plaats in de commissie.

De commissie beoordeelt jaarlijks de nieuwe kinderfilms, ook films die niet in Nederland zijn uitgebracht worden in de beoordeling meegenomen.