FW: Filmpje archief aflevering 106 t/m 110

De filmpjes van de afgelopen weken

Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.


De Britse komiek Ricky Gervais mocht voor de tweede keer het Golden Globes-gala presenteren, maar of hij ook een derde keer wordt uitgenodigd is nog maar de vraag. Usual suspects als Mel Gibson worden net als vorig jaar verbaal afgemaakt door Gervais, maar ditmaal moet ook de organisatie achter de Globes eraan geloven. Voor meer hoogtepunten van de prijsuitreiking, klik hier.

 

 

Aflevering 108 : ET-X, the sequel

Het meest geliefde buitenaarse wezen uit de film- en televisiegeschiedenis (op Alf na dan) is terug in ET-X, het vervolg op Spielbergs E.T.: The Extra-Terrestrial uit 1982. Met hoofdrollen voor Morgan Freeman, de Jonas Brothers en natuurlijk Drew Barrymore.

 

Aflevering 109: Inception in 60 seconden

 

 Filmblad Empire en whiskymerk Jameson organiseren elk jaar de Done in 60 Seconds-competitie. Een van de populairste creaties tot op heden : Wolfgang Matzl papieren interpretatie van Inception.


Aflevering 110: A Brief History of Title Design


Een vogelvlucht door de mooiste/meest memorable openingstitels uit de filmgeschiedenis. Van de klassieke eenvoud van D.W. Griffiths Intolerence (1916) tot het hyperactieve neonbombardement waarmee Enter the Void  van Gaspar Noé opent.

advertentie