FW: Filmpje archief aflevering 141 t/m 145

Aflevering 141 en verder

Bezoek hier het volledige archief.

  Aflevering 141: The Man Inside the Nicolas Cage Outfit

Altijd al gedacht dat acteur Nicolas Cage een verzinsel was? De bedenker van deze uitzinnige creatie klapt eindelijk uit de school.

  Aflevering 142: Promotiefilmpjes Prometheus

Op 31 mei verschijnt de sciencefictionfilm Prometheus van Ridley Scott. De promotiefilmpjes zijn alvast zeer veelbelovend. Bekijk bijvoorbeeld deze fictieve reclamefilm voor de 'emotionele' androïde David ( Michael Fassbender). Ook fraai is de toespraak van zakenman Peter Weyland ( Guy Pierce) die verscheen op de website TED.com.

  Aflevering 143: Korte films met Kevin Spacey

Welke aspirant filmmaker zou er niet van dromen: een korte film opnemen met Kevin Spacey in de hoofdrol? De acteur initieerde een internationale korte- filmcompetitie met de naam Jameson First Shot. Beginnende filmmakers konden een script opsturen dat werd beoordeeld door Spacey en producent Dana Brunetti. Wie de tweede ronde haalde, moest ook een scène opnemen. Ten slotte werden er drie winnaars uitgekozen. De winnende filmpjes zijn hier online te zien. Hieronder de sfeervolle en intrigerende nummer één: The Ventriloquist.

  Aflevering 144: Gary Oldman vs. acterende sporters

Vinnie Jones, Arnold Schwartzenegger, Lou Ferrigno, Shaquille O’ Neal, Michael Jordan - wanneer sportmannen gaan acteren, levert dat zelden Oscarwaardige prestaties op. Dat is acteur Gary Oldman ook opgevallen. In dit amusante filmpje dat te zien was in de show van Jimmy Kimmel windt hij zich erover op.

Aflevering 145: Het regiedebuut van Antonioni

Op de sterfdag van de Italiaanse grootmeester Michelangelo Antonioni, een eeuw na zijn geboorte, zijn regiedebuut Gente del Po (gemaakt in 1943, maar pas voor het eerst vertoond in 1947). De korte documentaire, over arme vissers in de Povlakte, werd onlangs opnieuw uitgebracht door Criterion.

advertentie